Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo, mijn zoon is 18 jaar en hij zit op school , hij krijg studiefinanciering, mijn ex man betaalt al sinds mijn zoon 8 jaar was 100 euro per maand, wat elke maand ongeveer 75 euro lager is, als wat de rechter heeft besloten, hij zegt dat hij in de ww zit en vandaar maar 100 euro kan missen, hij woont samen met een partner die wel werkt. Mijn ex man wilde geen alimentatie meer betalen toen mijn zoon 18 werd, maar ik heb hem verteld dat hij een onderhoudsplicht heeft totdat onze zoon 21 is. Hij heeft gewoon betaald, maar wil nu met terugwerkende kracht vanaf 1 april nog maar 25 euro per maand betalen, omdat hij zegt dat er een nieuwe regeling is vanaf 1 april en omdat hij geen werk heeft hoeft hij, zegt hijzelf, nog maar 25 euro te betalen. Ik ben het hier niet mee eens, tenslotte betalen wij, ik en mijn partner, ook gewoon nog steeds voor zijn onderhoud etc. Hij woont natuurlijk ook bij ons, maar ik vind dat ook zijn vader gewoon die 100 euro moet blijven betalen totdat onze zoon 21 is. Wat moeten we doen? Klopt het verhaal van mijn ex man? Kunt u een advies geven? Alvast bedankt!

Het verhaal van uw ex-man klopt niet, hij moet gewoon het hogere bedrag betalen, dus het hogere dan die 100 euro. Hij kan niet eenzijdig de boel veranderen. Jij zal naar de rechter moeten. Per 1 april is inderdaad het een en ander gewijzigd maar dat geldt niet voor hem, tenzij hij na 1 april is getroffen door een wijziging in zijn situatie. Ik raad uw zoon aan om naar het LBIO (www.lbio.nl) te gaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Even voor de duidelijkheid, raad je aan dat ik naar de rechter moet om de alimentatie met terugwerkende kracht alsnog te krijgen? En mijn zoon kan naar het LBIO om daar zijn vader aan zijn onderhoudsplicht te houden?
In ieder geval bedankt voor je reactie!


De terugwerkende kracht heeft niets met de rechter te maken. Er staat boven de uitspraak "in de naam der koningin" dat betekent dat u met de uitspraak naar de deurwaarder kan of naar het LBIO.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag