Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


hallo

mijn vraag is :
ik heb drie weken geleden getekend voor een vast contract voor 21 uur per week dat gaat 1-9-14 in nu heeft mijn teamleidster mij de eerste week 11 uur ingeroosterd de andere week 17.

mag mijn teamleidster mij dan in die andere twee weken de uren die ik niet heb gewerkt in de eerste twee weken inroosteren ?
en heb ik recht om per week die 21 uur uitbetaald te krijgen ?

Misschien is het onderwerp flexuren, minuren, meeruren (overwerk) en de verrekening daarvan (bijv. met een jaarsystematiek) in de CAO of arbeidsovereenkomst geregeld.

In de overeenkomst kan ook staan dat u gemiddeld x uur per week werkt.

Mocht dat niet zo zijn, dan draagt de werkgever het risico als hij een werknemer te weinig uren laat werken.

Dit is geregeld in artikel 7:628 lid 1 Burgerlijk Wetboek: De werknemer behoudt het recht op het naar tijdruimte vastgestelde loon indien hij de overeengekomen arbeid niet heeft verricht door een oorzaak die in redelijkheid voor rekening van de werkgever behoort te komen.

Er bestaat dan recht op het loon over deze uren of die nu gewerkt worden of niet. Het is dan ook het beste hiertegen te protesteren en aanspraak te maken op het werken van deze uren en het loon hierover. Ik kan u hierbij helpen als u er niet uitkomt met werkgever.
Neem gerust even vrijblijvend contact met me op.

Beoordeel dit antwoord:

In veel beroepsgroepen wordt gebruik gemaakt van flexibele contracten. Bijvoorbeeld in de Zorg en Welzijn, Taxi Vervoer, Onderwijs en Horeca. Het gaat dan vaak om contracten met weinig uren of uren verspreid over de dag of op afroepbasis. Het is dan ook van belang om na te gaan wat voor type contract u heeft.

Als u nog aangeeft wat voor type contract u heeft ( u mag mij dit ook e-mailen), dan ben ik natuurlijk bereid om nog even met u mee te kijken.

Heel veel succes in uw vaste baan!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag