Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Mijn man zijn vriendin (15 jaar geleden) was onverwacht zwanger en zei toen dat het kind niet van hem was. Ze gaf hem ook haar eigen familienaam. Mijn man heeft hem enkele jaren drie maal mogen zien en nadien verbrak de moeder elk contact. Nu wil de jongen die intussen 15 jaar is contact met zijn vader. Wat zijn onze rechten en plichten? Kan er alimentatiegeld worden gevraagd? Kan er nog iets anders van ons worden verwacht na de vaderschapstest?
Er is een informatieve en juridische vaderschapstest. Zijn er gevolgen aan de informatieve vaderschapstest?

De verwekker heeft een onderhoudsplicht. Dat betekent dat als de moeder van het kind een kinderalimentatieverzoek indient bij de rechter dan heeft uw man kans dat hij zal worden verplicht om een kinderalimentatie te voldoen. Over erkenning kan het volgende worden gezegd:
Een man die getrouwd is, kan geen kind erkennen van een andere vrouw. In de hieronder genoemde opsomming worden de uitzonderingen genoemd.

Als er een band is tussen de moeder en de man die vergelijkbaar is met het huwelijk.
Als er tussen de man en het kind een nauwe persoonlijke band bestaat.
Dat zou bijvoorbeeld het geval kunnen zijn als de getrouwde man in gezinsverband samenleeft met de andere vrouw en het kind. De rechter stelt vast of er een voldoende nauwe band is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag