Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo
Mijn ex man betaald iedere maand keurig de alimentatie
Maar heeft onder tussen de kids al 18 maanden niet gezien.
Er is ook geen omgangs regeling,ik wilde dat niet omdat hij een alcoholist is. Mijn vraag is kan hij uit de ouderlijke macht
Worden gezet omdat hij toch nooit naar de kids omkijkt

In principe niet. De wetgever wil dat u beiden het gezag zou behouden. Maar als het in belang is van de kinderen dat alleen u met het gezag belast bent voortaan dan kunt u dat met een advocaat proberen regelen bij de rechtbank middels een procedure. U hebt dus een advocaat nodig en die zal samen met u de omstandigheden precies in kaart moeten brengen. Wilt u meer informatie dan kunt u via de rechtstreeks contact optie mij een mail sturen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar er is dus niet zoiets van als je de kinderen bijvoorbeeld al bijna 2 jaar of langer niet hebt gezien dat je recht dan als vader zijnde komt te vervallen,dacht dat ik weleens zoiets gehoord had.Ik moet dit dus echt met een advocaat bespreken. En is het dan ook zo dat de kinderern e.v.t de achternaam van mijn huidige man kunnen krijgen???


Het antwoord is even simpel als kort: nee, er is geen twee-jaarsregel of iets dergelijks en nee, uw huidige man kan ook zijn achternaam niet geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag