Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Mijn buurman heeft vorig jaar stellages in zijn schuur opgehangen, maar geen rekening gehouden met de lengte van de schroeven. Bij het boren zijn er in de buitenmuur, die van hem is maar in mijn tuin staan, verschillende stenen kapot gegaan en uit elkaar gevallen. Hij zei dat hij wel iemand wist die dat kon repareren, maar nu zijn we een jaar verder en na verschillende keren geïnformeerd te hebben wanneer de muur gerepareerd wordt is er tot dusver nog niets gedaan.
Mijn vraag is aangezien het de buitenmuur van zijn schuur is, maar die bij mij in de tuin staat en ik er elke dag naar kijk, wat zijn mijn rechten? Mag ik het zelf laten repareren en de rekening aan hem presenteren of mag hij mij met een gehavende muur/uitzicht laten zitten?

Als het de muur van de buurman is dan kunt u niet de muur laten repareren op zijn kosten. Als u er last van heeft kunt u vragen aan de buurman of u het maar mag laten herstellen maar als hij het niet wil betalen maar wel reparatie toestaat zult u het zelf moeten betalen of u kunt op uw perceel er iets voor zetten zodat u er geen last meer van heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag