Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik zal proberen om mijn verhaal zo kort mogelijk samen te vatten.

Ik werk al 20 jaar bij mijn huidige werkgever, en mij is altijd mede gedeeld dat ik onder een bepaalde cao val. Meerdere keren heb ik in het verleden aangegeven hier twijfels over te hebben, maar heb uiteindelijk geen actie ondernomen. Nu blijkt dat ik vanaf 2003 onder een andere cao val. Een cao die beduidend beter voor mij is. Meer salaris, extra vakantiedag, werkweek van 37 uur i.p.v. 40, reiskostenvergoeding en nog wat kleinere dingen.

Opvallend in dit geheel is dat ze wel al vanaf 2008 het juiste pensioenfonds toegepast hebben. Weliswaar ook met terugwerkende kracht vanaf 2010, omdat ze meerdere keren protest hadden aangetekend.

Om een lang verhaal kort te maken, mijn werkgever heeft toegegeven fout te zijn geweest, maar zegt het niet geweten te hebben. Wel is inmiddels met terugwerkende kracht vanaf januari 2013 de juiste cao toe gepast, maar hij zegt geen geld te hebben om vorderingen uit het verleden te betalen.

Mijn vraag is nu, hoe groot is de kans dat bij een rechtszaak ik geld ga krijgen. Kunnen ze bijvoorbeeld hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden. In de bv waar ik in werk zal misschien geen geld zitten, in andere echter wel. Hij heeft al gedreigd dat er bij een rechtsgang faillissement volgt en ik dan niets ga krijgen.

Alvast bedankt voor uw antwoord.



U kunt in ieder geval beginnen met een loonvordering op te stellen waarin u de werkgever verzoekt om tot betaling over te gaan, waarin u aangeeft de wettelijke verhoging en wettelijke rente te vorderen. Doe dit zo snel mogelijk om de verjaring te stuiten.

In een gesprek daarna kunt u misschien tot een schikking komen. Hoeveel collega's hebben een vordering?

Van hoofdelijke aansprakelijkheid is geen sprake bij een BV. Maar als er sprake is van een holding dan kan het zijn dat een andere entiteit aansprakelijk is voor de vordering.

Mocht u bijgestaan willen worden door een jurist, kunt u vrijblijvend contact opnemen als u bent ingelogd.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle antwoord.

Het gaat in totaal over 6 medewerkers.

Heb ik nog een aansluitende vraag.

De cao is algemeen verbindend verklaard. Mijn Mijn werkgever is niet aangesloten bij een werkgeversvereniging. Er zijn in de afgelopen 5 jaar meerdere periodes geweest dat er maanden geen algemeen bindend verklaringen was. Kan ik die toch vorderen, zo niet dan blijft er maar de helft over.

ALvast bedankt met uw antwoord.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag