Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Ik woon nu bijna 1 jaar samen met mijn vriend. Na 5 maanden heeft hij me gevraagd om € 250,00 aan huur te betalen. Dat heb ik maandelijks op zijn rekening gestort. Op een gegeven moment werd het € 300,00.

We hebben best vaak ruzie en ik vraag me af of hij me zomaar uit zijn huis kan zetten als die dat zou willen zonder evt. opzegtermijn? Heb ik enig recht als huurder zonder huurcontract?

Alvast bedankt!

Anoniempje

U kunt er niet zomaar worden uitgezet.

Ik ga er van uit dat u een kamer bij uw partner huurt, met gebruik van keuken en badkamer. U kunt alle informatie over kamerhuur vinden op:

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/kamerverhuur?ns_campaign=Thema-bouwen_wonen_en_leefomgeving&ro_adgrp=Huurwoning_Kamerverhuur&ns_mchannel=sea&ns_source=google&ns_linkname=%2Bkamer%20%2Bhuur&ns_fee=0.00&gclid=CNr36eKR0LoCFVMdtAodCDoA7w

Beoordeel dit antwoord:

Hoi Anoniempje,

Ik ga ervan uit dat jullie niet zijn gehuwd / geregistreerd partners zijn.

Naar de verhuurder toe heb je - op basis van de informatie - geen rechten en plichten.
Medehuur is immers niet van toepassing.

Onderhuur lijkt me ook niet van toepassing. Onderhuur van een hele woning is niet toegestaan tenzij de verhuurder toestemming heeft gegeven. Dit is niet het geval. Nu hij de woning toch onderverhuurt dan kan dit illegaal zijn . Als de verhuurder hier achter komt, dan is het niet te best. Tussen jou en jouw vriend bestaan, naar aanleiding van jouw informatie, dan ook geen rechten en plichten.

Mocht je meer informatie willen, dan zou je mij kunnen mailen. Ik kan eventueel een toevoeging voor je aan vragen (pro deo), zodat de bijstandskosten slechts een eigen bijdrage is op gefinancierde rechtshulp door de overheid.

Met vriendelijk groet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo allemaal, bedankt voor de reacties. We hadden op een dag besloten dat ik bij hem ging intrekken en heb me bij hem ingeschreven. Ik maak gebruik van alle woonruimtes alsof het mijn eigen huis is. Verder doen we samen boodschappen etc. Ik had ooit gehoord dat als he langer dan 6 maanden bij iemant woont dat je automatisch als huurder wordt gezien met rechten als een opzegtermijn. Klopt dit?


Nee... dat is in speciale gevallen, bijvoorbeeld bij overlijden van de hoofdhuurder.
Daarnaast speelt een grote, voor u negatieve, rol dat u formeel geen medehuurder bent.

Dit kunt u wel afdwingen bij de verhuurder, eventueel middels een gerechtelijke procedure.

Gaarne tot diensten bereid.

Met vriendelijke groet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag