Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,
Ik woon in een flat (koopwoning) waarvan de VVE beheert wordt door een kantoor. Als sinds oktober 2011 zit ik met een niet werkende intercom. En sinds enkele maanden kan er zelfs niet meer aangebeld worden. Sinds kort zijn er eindelijk nieuwe intercoms gemonteerd, maar ook deze werkt niet. Ik betaal maandelijks en heb nog nooit een betaling gemist. Inmiddels vind ik dat dit allemaal lang genoeg geduurd heeft en gezien ik al 1,5 jaar betaal (voor o.a. een intercom die niet werkt) vraag ik mij af hoe ik de VVE kan dwingen de intercom snel werkend te maken en/of een financiele compensatie kan ontvangen.
Mvg...

Er is sprake van noodzakelijk onderhoud doordat aan een gemeenschappelijke voorziening. U kunt het bestuur vragen om dit punt te agenderen voor de eerstkomende ledenvergadering. Als de ledenvergadering nog ver weg is, kunt u vragen een extra vergadering uit te schrijven. Doet de VvE dat niet, dan kunt u zelf een vergadering uitschrijven. Een en ander is doorgaans geregeld in het splitsingsreglement.

Als de VvE geen besluit neemt of tegen het voorstel om het onderhoud snel uit te voeren stemt, kunt u bij de rechter een vervangende machtiging vragen voor het laten uitvoeren van het onderhoud. Als dat verzoek wordt toegewezen kan het onderhoud alsnog worden uitgevoerd. De kosten van het onderhoud zijn voor rekening van de VvE.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat klinkt weinig hoopvol... Er zijn al 2 ledenvergaderingen geweest waarin dit onderwerp besproken is. Hierbij hebben de bewoners toestemming gegeven voor het uitvoeren van de werkzaamheden en daarbij komende kosten (in beide vergaderingen). Enkel zit ik, na het uitvoeren van de werkzaamheden nog altijd met een niet werkende intercom.




Het lijkt erop (zoals u het omschrijft) dat u niet de VvE moet aanspreken, maar dat u en/of het bestuur de bestuurder/het intercombedrijf aan moeten spreken en in gebreke moeten stellen.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik betaal voor het onderhoud en dergelijke aan het kantoor en alle contact loopt via het kantoor... Houdt dit niet in dat ik bij hen moet zijn en zij eventueel moeten verhalen? Ik heb in deze toch niets te maken met de VvE en/of het intercombedrijf?


Dat hangt ervan af hoe de verhouding tussen de beheerder en het VVE-bestuur is geregeld. Vaak zal een beheerder toestemming van het bestuur moeten hebben voordat het kantoor opdracht mag geven tot het verrichten van reparaties en onderhoud. U moet in eerste instantie bij het VVE-bestuur zijn. Het kan natuurlijk geen kwaad ook het kantoor (de VVE-beheerder) te informeren over uw correspondentie met het VVE-bestuur.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor alle adviezen...


Ik ken de zaak natuurlijk niet en adviseer dus op basis van bepaalde aannames en ervaring. De advisering blijft daardoor noodzakelijkerwijs wat 'vaag'.

Als u een concreet advies wilt, neem dan rechtstreeks contact met mij op. Dan kan ik kijken of ik misschien iets voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag