Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo. Ik wil scheiden van mijn Zuid Amerikaanse vrouw. Ze heeft een sinds 3 jaar een Nederlands verblijfsvisum. Na onze scheiding wil ze terug naar haar land en wil ze onze 5 jarige zoon meenemen. Mag ze dat doen? Kan ik eisen dat hij bij mij blijft? Heeft zij überhaupt na onze scheiding mogelijkheden in Nederland te blijven zonder dat we getrouwd zijn?

Heeft zij überhaupt na onze scheiding mogelijkheden in Nederland te blijven zonder dat we getrouwd zijn? Dat is afhankelijk van haar concrete situatie en verblijfsstatus.


Wanneer u het gezamenlijke gezag heeft, is het niet mogelijk dat uw ex-partner de kinderen zo maar meeneemt naar het buitenland. Hiervoor is altijd uw toestemming nodig. Wanneer uw ex-partner het ouderlijke gezag alleen uitoefent, mag hij de kinderen in principe wel meenemen naar het buitenland. Wel heeft uw ex-partner consultatie- en informatieplicht. Als de rechter een verdeling van zorg- en opvoedingstaken/omgangsregeling voor u heeft vastgelegd, kunt u met uw ex-partner afspreken dat u de kinderen tijdens de vakanties ziet

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag