Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


hallo...
ik werk nu 1 jaar bij een uitzendburo als schoonmaker algemeen.
leeftijd 52jr.
mijn loon is euro 8.76 per uur brutto houd ik bij een40 urige werkweek euro292.04 netto over.
vraag 1 is is dat het correcte uurloon wat ik zou moeten krijgen?
vraag 2,nu werkt daar een collega die exact hetzelfde doet als ik heeft, geen extra papieren oid waarmee hij meer recht zou hebben op een hoger uuurloon.deze persoon is 24 jaar en heeft werkt al ruim anderhalf jaar bij hetzelfde uitzendburo.
hij kreeg na 6maanden een uurloon van euro10.71.
een ander vrouwlijke collega die ook voor dat zelfde buro werkt en nog maar amper 4weken hier ook werkt,hetzelfde werk doet.ook geen extra diploma,s oid,krijgt ook een uurloon van euro10.71.
met andere woorden,ik voel me bedondert.
ik ga per 1 julie 2013 voor het schoonmaak bedrijf.wat mij had ingehuurd via het uitzendburo waar ik voor heb gewerkt aan het werk,vast contract voor 1 jaar en krijg dan een uurloon van 10.70 euro.
heb ik recht op meer uurloon vanaf een bepaalde eerdere periode?
waar of wat kan ik ondernemen>
maandag lever ik mijn laatste weekbriefje in en probeer met het uitzendburo te praten.
wat als blijkt dat die niet overstag gaan?

Het zou goed kunnen dat u met een te laag bruto salaris bent gestart. Dat zou nader onderzocht moeten worden (op basis van de uitzend Cao). Misschien heeft u dan een loonvordering. Wacht daar in ieder geval mee tot dat u bent begonnen met de vaste baan. Vraag maandag inderdaad waar dit loonverschil op gebasseerd is en laat hen de loontabel en het verschil goed uitleggen. Als blijkt dat u te weinig loon heeft gekregen kunt u met een jurist dat verschil (na 1 juli) gaan vorderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag