Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, Ik werk in een Hotel in Amsterdam, ik ben nu op de 3de tijdelijk contract, ik heb in totaal 3 contract van zes maanden gekrijgen. Wat over mijn nieuwe contract? Moet ik een permanent contract krijgen of niet?

Dank Jullie Wel

Ja, in principe is het vierde contract binnen 3 jaar een contract voor onbepaalde tijd. De contracten moeten elkaar dan wel binnen 3 maanden zijn opgevolgd en over dezelfde werkzaamheden gaan. Per 1 juli 2015 gaat deze 'ketenregeling' overigens veranderen.

Echter, in een cao kan een bepaling staan dat er meerdere contracten voor bepaalde tijd achter elkaar gesloten mogen worden. Dit kan ik voor je bekijken, als je dat wilt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn contracten zijn deze:
1ste: 29 Oktober 2012 t/m 28 April 2013
2de: 29 April 2013 t/m 28 Oktober 2013
3de: 29 Oktober 2013 t/m 28 April 2014

Ik heb ook een rechtwinkel gebelde en zij zeggen dat bij de nieuwe CAO Horeca 2014, ik moet nog een bepalde tijd contract krijgen, eigenlijk de vierde contract, en daarna een onbepaalde tijd contract dat de vijfde zou zijn. Is dit de juiste antwoord op mijn vragen???
ik wil graag weten omdat mijn werkgever zegt dat die volgende contract (de vierde) moet een onbepaalde contract zou was.

Laat me weten
Dank U wel



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag