Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik werk in de klein metaal en mijn vrouw is geopereerd aan een hernia. Mag de eerste 6 weken niks doen behalfe lopen en op bed liggen. Nu heb ik aan mijn baas gevraagd om zorg verlof om voor mijn vrouw en 4 kinderen te zorgen. Hij zij dat dat niet kon omdat eerst thuiszorg moet vragen en buitenschoolse opvang voor de kinderen maar dat is niet te betalen.
Hij zij je kan een aantal uurtjes krijgen om je vrouw uit bed te helpen en de kinderen is je eigen verantoording. Heb ik eventuweel recht op zorg verlof of niet volgens mijn baas niet.

Uw werkgever moet u zorgverlof geven voor maximaal 2 maal het aantal uren dat u per week werkt. Hij moet tijdens het zorgverlof 70 % van uw salaris doorbetalen. De werkgever hoeft echter alleen verlof te geven voor de tijd die nodig is voor de verzorging van uw zieke echtgenote en dus niet voor bijvoorbeeld de opvang van de kinderen. U moet trouwens zo nodig ook met een verklaring van een arts aantonen dat uw hulp echt nodig is en dat er niemand anders is die de zorg kan verlenen. U kunt natuurlijk, maar dat is onbetaald, ouderschapsverlof opnemen als u de kinderen moet opvangen of u kunt vakantiedagen hiervoor gebruiken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Daar gaat het net om wanneer ben ik de enige die die zorg kan geven.
Mijn baas zecht je moet eerst thuis zorg aanvragen als dat niet gaat dan je familie
En als dat niet gaat dan pas zorg verlof.
Wanneer ben ik diegene fie die zorg moet geven?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag