Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


hallo ik verhuur een chalet aan persoon die reeds 2 jaar huurt. Staat ingeschreven bij de gemeente als bewoner. Deze huurder moet er uit van de gemeente. Als deze huurder zich laat uit schrijven uit de gemeente, mag hij dan de chalet weer ingebruik nemen maar dan als vakantie adres. Natuurlijk van betaling van de toeristenbelasting.



Nee, althans niet als het feitelijk weer permanent bewoond gaat worden.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Volgens het regelement mag er op het park 365 dagen per jaar rekereatie zijn.


Beste vraagsteller,
natuurlijk mag u deze vakantiewoning steeds tijdelijk verhuren aan de desbetreffende persoon, echter komt de huurder wel in de problemen als hij/zij geen vast inschrijfadres heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Als hij kan aantonen dat hij elders woont en dat is meer dan alleen een inschrijving in het GBA dan mag hij wel een vakantie doorbrengen in het chalet maar uiteraard moet dit beperkt blijven tot een vakantie en niet tot 365 dagen recreatief aanwezig zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Beste,
ja, maar de vraag is aan wie moet huurder bewijzen dat hij/zij recreert en niet permanent woont? Als de eigenaar van het recreatiepark gedoogt dat mensen wonen voorzie ik geen problemen tenzij desbetreffende gemeente dit park en zijn bewoners actief , dus bijna dagelijks controleert.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

er is regelmatig bezoek van een controleer. Deze kijkt naar de voertuigen, verlichting enz.
De regelgeving en uitvoering loop uiteen Er mag door 6 personen permenent worden gewoond (oude regeling)huidige regeling 4 maand wonen. Sta je ingeschreven als woningzoekende kan er uitstel worden verleent tot max 1 jaar en 4 maanden.Als je blijft wonen na een schriftelijke waarschuwing. Is gevolg 2000€ per maand. De gemeente werkt met div. regels. Kan dit?


Beste,
ja dit is zeer waarschijnlijk een boete die is verwerkt in het vigerende bestemmingsplan dat permanent wonen verbiedt ter plaatse. Regels mogen worden aangepast echter zou het netjes zijn een overgangsregeling voor de vaste bewoners op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag