Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


hallo ik na een cva 104 weken in de ziektewet gelopen en moest er na een wia aanvragen deze heb ik gedaan mijn werkgever heeft ook zijn deel gedaan en ik heb een iva uitkering gekregen 100% afgekeurd mijn laatse dag van bij mijn werkgever dat hij mij loon moet betalen is 12 juli erna zou ik dus mijn iva uitkering krijgen maar nu word ik opgebeld door mijn werkgever dat hij de arbeids overheenkomst snel wil of handelen wand na 1 juli zou ik een transitie vergoeding krijgen en daar wil hij voor zijn dat ik een handtekening moet zeten voor de afhandeling arbeid overheenkomst zo niet gaat hij een bezwaar tekenen voor mijn iva uitkering dus letterlijk gezegt wil hij mij chanteren dat ik niet deze transitie vergoeding krijgt dus dat heb ik telefonische doorgebeld gekregen ik ben lid van de fnv bond maar wil eerst deze kwestie hier kwijt wat moet ik doen.
kan hij mij kwaad doen met deze kwestie .

Ik raad u aan uw vakbond in te schakelen! Laat u niet dwingen mee te werken aan einde dienstbetrekking VOOR 12-7-2015! U gaat nl die laatste periode geen ziekengeld krijgen van UWV!
Als uw werkgever bezwaar aantekent is dat vervelend maar ik zou daar niet zo bang voor zijn.
Alleereerst is de vraag of UWV hem wel als belanghebbende erkent. En stel hij krijgt een lager arbeidsongeschiktheidspercentage voor elkaar, dan is hij dief van zijn eigen portemonnee want dan wordt hij voor uw arbeidsongeschiktheid 10 jaar lang aangeslagen. Dat wordt hij niet als U in de IVA zit. Ik geloof dus eigenlijk helemaal niet dat Uw werkgever zijn dreigement doorzet. Iedere advocaat zal hem dat afraden. Als u in de IVA zit kan uw werkgever er beter voor kiezen om het dienstverband voort te zetten, dat kost hem in de regel niets.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor de advies ik ga ze morgen bellen zeker mag ik de uvw ook doorgeven over deze kwestie van mijn werkgever wand ik ben zeer geraakt door dit sory dat er wat typ fouten er tussen zitten of heb dat geen zin .


het heeft geen zin om UWV nu op de hoogte te stellen van wat uw werkgever allemaal dreigt te gaan doen. Dat zal hun standpunt niet veranderen. Ze wachten gewoon af of werkgever inderdaad bezwaar aan gaat tekenen.
Succes met de situatie! Als werkgever inderdaad bezwaar aantekent zal u gevraagd worden of u daarbij betrokken wilt worden. Een advocaat die gespecialiseerd is kan u daarin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag