Stel vraag

Particulier


Hallo,

Ik help iemand die door verkeerd gedrag, levenswijze, vrienden, enz. veel schulden heeft opgebouwd.
Ook is hij een paar jaar dakloos geweest, waardoor hij spoorloos was voor de schuldeisers.
Sinds een jaar werkt hij via uitzendbureaus en is bezig zijn schulden af te betalen. Ik help hem administratief.
Hij had daarvoor een adres nodig om post te kunnen ontvangen. Dit adres wordt ook gebruikt als woonadres, maar niet feitelijk.
Kan degene van wie dit adres werkelijk is, problemen krijgen met bv. schuldeisers?

Het is te waarderen dat u iemand wilt helpen, maar een inschrijving op uw adres in het GBA acht ik te risicovol. Incassobureau's en deurwaarders zullen dit adres dan gaan gebruiken om schulden van de betrokkene op de inboedel te verhalen. Bij een beslaglegging zult u moeten aantonen dat alles wat in de woning staat uw eigendom is. Niet doen dus.

Beoordeel dit antwoord:

Als de vraag en het antwoord van de heer Korving heel letterlijk worden gelezen dan is zijn antwoord juist. Maar ik vind dat er wat informatie ontbreekt die voor u wel een oplossing zou kunnen bieden.

Als de persoon geen woon- of verblijfplaats heeft, dan kan hij wel bij u een postadres hebben. Beslaglegging op dit postadres is niet mogelijk (wel voor wat betreft uzelf, want u woont er), omdat het niet de woonplaats van die persoon is (iemand wordt gedaagd in zijn woonplaats, en postadres betekent nu juist dat de persoon er niet woont). U kunt wel post van deurwaarders en incassobureaus ontvangen dat voor de betreffende persoon is bestemd. De vraag is of u hier nu echt op zit te wachten.

Zie voor meer informatie ook:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb.html

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik weet dat het Leger des Heils ook een postadres kan regelen ter plaatse van de opvang. http://www.legerdesheils.nl/maatschappelijke-opvang . Sommige gemeentes hebben ook aanvullende mogelijkheden. Informeer dus zeker eerst even bij uw gemeente.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag