Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, Ik heb vorig jaar een parkeerplaats gekocht onder het appartementscomplex waar ik woon. De notaris heeft bij de overdracht een overdrachtsbelasting van 2% in rekening gebracht. Volgens de belastingdienst moet de overdrachtsbelasting 6% zijn. Ik krijg nu een naheffingsaanslag overdrachtsbelasting omdat mijn notaris zijn werk niet goed heeft gedaan. Mijn vraag is moet ik de navordering aan mijn notaris betalen? Ik ben namelijk van mening dat de notaris de fout heeft gemaakt en dat hij het moet oplossen.
Alvast bedankt.
Ik hoor graag van u.

Er is een tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 % naar 2 % dus blijkbaar is er bij u iets fout gegaan. Ik zou daarover zeker de notaris benaderen. Wel zal het lastig zijn om de schade te verhalen op de notaris want als het zo is dat u 6 % had moeten betalen in plaats van 2 % dan had u dat toen ook moeten betalen. Dus de vraag is dan wat uw schade is.

Beoordeel dit antwoord:



Bij mijn weten was vorig jaar voor niet-woningen (grond e.d.) de overdrachtsbelasting nog steeds 6%. Begin dit jaar is dat overigens veranderd naar 2%. Als de belastingdienst inderdaad gelijk heeft, is weliswaar sprake van een beroepsfout van de notaris, maar zou u toch al 6% hebben moeten betalen. Tenzij levering eind van het jaar plaats vond en de notaris feitelijk had moeten adviseren dit over te hevelen naar begin 2013.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag