Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Ik heb voor een jaar een bungalow woning gehuurd op een recreatie park. Dit huisje is gekocht door familie en aan hun heb ik dus een bedrag maandelijks overgemaakt. Volgens de gemeente mag hier niet permanente bewoning plaats vinden.

Na een jaar heb ik besloten om te verhuizen, vanwege een conflict binnen de familie. Ik heb nooit een huurcontract opgesteld of ondertekent en ik was voor het eind van de maand de woning uit. Nu probeert mijn familie alsnog een maand huur van mij te vragen, omdat zij een maand opzegtermijn willen.

Dit loopt nu zo erg op dat ze een incasso bureau willen inschakelen.
Wat zijn mijn rechten en plichten hier in?
Als ik nooit een huurovereenkomst heb onder tekent ben ik dan verplicht om nog een maand extra te betalen, terwijl ik daar niet meer woon?



U had inderdaad moeten opzeggen. Helaas voor u. Wellicht kunt u onderhandelen over het betalen van een halve maand.


Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
een huur voor bepaalde tijd ( in uw geval een jaar) aangegaan eindigt zonder dat daar een opzeggingstermijn voor nodig is, ik citeer:

Artikel 7:228BW

1. Een huur voor bepaalde tijd aangegaan, eindigt, zonder dat daartoe een opzegging vereist is, wanneer die tijd is verstreken.

2. Een huur voor onbepaalde tijd aangegaan of voor onbepaalde tijd verlengd eindigt door opzegging. Heeft de huur betrekking op een onroerende zaak die noch woonruimte, noch bedrijfsruimte is, dan dient de opzegging te geschieden tegen een voor huurbetaling overeengekomen dag op een termijn van tenminste een maand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag