Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,

Ik heb onlangs via een internetsite mijn auto verkocht met daarin een autoradio, die ik graag wilde houden. De koper (een autobedrijf) kwam de auto wat sneller ophalen dan ik verwacht had, zodat ik geen tijd had om mijn radio eruit te halen. De koper verzekerde mij dat hij dat voor mij zo doen en zou vervolgens de radio naar mij opsturen. Dit heeft hij niet gedaan, ook niet na een paar telefoontjes van mij. Hij biedt inmiddels de auto aan mét radio/CDspeler. Wat zijn nu mijn rechten? Kan ik naar de politie gaan?

Beste vraagsteller,
ik hoop dat u de afspraak op papier (e-mail?) hebt staan. U moet actie ondernemen voordat de auto aan een derde wordt verkocht want deze zal te goede trouw zijn ten aanzien van zijn koop van een auto met radio. Ik vermoed niet dat de politie u van dienst kan zijn; ik adviseer u direct schriftelijk bij de verkoper de radio op te eisen. Als u daar hulp bij wilt/kunt gebruiken mag u mij rechtstreeks contacteren.

Beoordeel dit antwoord:

U moet aantonen dat u hebt afgesproken dat de auto zónder radio zou worden verkocht. Dat lijkt mij heel lastig voor u. Volgens de wet geldt namelijk dat degene die nu over de radio (met bijbehorende auto) beschikt, geacht wordt de eigenaar te zijn. U moet dus aantonen dat u de radio niet hebt meeverkocht, ondanks dat u de radio erin hebt laten zitten toen u de auto aan de koper van uw auto meegaf.

Als u geen bewijs (brief of e-mail) hebt dat de radio niet zou worden meeverkocht, adviseer ik u het erbij te laten zitten. Het heeft weinig nut om veel energie in aangiftes en rechtszaken te steken die uiteindelijk tot niets zullen leiden. Zo is het leven nu eenmaal: soms zijn de lessen die het leven ons leert, helaas aan de dure kant.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reactie. Ik was al een beetje bang voor dit antwoord. Wel jammer dat mijn vertrouwen in de medemens weer een deukje heeft opgelopen.........



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag