Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, Ik heb een wat ingewikkeld probleem. In 1977 ben ik gescheiden van mijn 1e echtgenoot, we hadden samen een koophuis waarop een hypotheek stond. Bij de scheiding is mijn deel door mijn ex afgekocht met 22.050 gulden. Destijds wist ik dit niet ik was van mening dat het bedrag 11.000 gulden was. ( ik was destijds zwaar overspannen en depressief) Recentelijk is mijn ex overleden en bleek uit de stukken dat ik recht had op 22.050 gulden en niet 11.000 gulden.
Omdat ik destijds een uitkering had van de Sociale Dienst is het bedrag van 22.050 gulden (ik dacht 11.050 gulden) door de notaris was overgemaakt aan de Sociale Dienst. Door mij gevraagd aan een functionaris van de Sociale Dienst werd mij verteld dat ik geen recht had op dat geld. M.a.w. de Sociale Dienst pikte alles in. Nu is mij een aantal jaren geleden verteld door een notaris dat dit onrechtmatig was van de Sociale Dienst. Er was destijds 11.000 gulden? vrijgesteld. Mijn vraag is daarom heb ik na 35 jaar nog een claim of valt dit onder verjaring?
Alvast bedankt voor de genomen moeite.

Het lijkt er op dat u een beroep doet op onverschuldigde betaling. Die vordering is na 35 jaar verjaard en u kunt het bedrag dus niet meer terugeisen. Wel zou u eventueel kunnen proberen een beroep te doen op coulance van de gemeente om het bedrag alsnog terug te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
dit is een verjaarde vordering. Verjaarde vorderingen kunnen echter wel verrekend worden met nieuwe vorderingen of de betaling daarvan opgeschort. Dus, als u nog iets te verrekenen hebt nu of in de toekomst met genoemde instantie,,,,,,.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag