Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hallo, Ik heb een vraagje over een schuld bij het CJIB. Het gaat over mij zorgpremie. Die ik bij hun nu al 2 jaar aflos. Ik lijd door schulden veel psychishe problemen en financieel ga ik kapot. zoals het al jaren duurt.
Ik ben begonnen met 7000 euro schuld op mijn 18 de. en heb het 3 jaar later. na vele verhogingen en rentes. naar 3000 weten te brengen. Ik heb hele lange tijd werkloos en geen uitkering geleefd.

Nu nog steeds ondervind ik er last van. Ik lijd aan veel psychishe problemen dat ik op mij werk hier onder lijd en in dagbesteding.

Ik had een totaale schuld van 2500 euro bij het CJIb. dat is na een tijdje opgelopen naar de 3000 omdat het is overgedragen aan een deurwaarder. Terwijl ik geen geld had om het te betalen. ( zo is het ook met de rest gegaan )

Later werd het weer naar het cjib terug gestuurd. en betaalde ik daar maandelijkse bedrag. Nu beweren hun dat ik een maand termijn niet heb betaald. terwijl ik dat wel doe. Ze zouden ook een herrinering hebben gestuurd maar daarvan heb ik nooit wat vernomen .

Ik heb ze heel netjes gevraagd om alsnog het bedrag over te maken. Enigste wat ik kreeg te horen als je het totale bedrag van 1700 euro niet betaal. dat het naar een deurwaarder gaat. Oftewel ze gooien mij terug naar het begin.

Ik weet niet wat te doen. helemaal om dat het mentaal zwak met me gaat. Deze mensen praten alsof 1700 euro een euro is. Terwijl ik het gewoon niet heb. Ik zit al jaren met hun in deze situatie.

Is er geen oplossing voor mij zonder dat ik weer 500 euro aan rentes weer moet betalen.

wat vervelend dat u in zo een situatie zit.
Indien u betalingsproblemen blijft ondervinden, raad ik u aan om schuldhulpverlening aan te vragen. Zij kunnen dan samen met u nagaan hoe u uw schulden kunt aflossen en mogelijk kunt u na 3 jaar een schuldvrije start maken.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp niet helemaal hoe het nu allemaal zit. U zegt eerst dat u 2 jaar aan het afbetalen bent, maar later is het ineens 3 jaar. Bovendien heeft u het over 3 verschillende bedragen die nog open zouden staan: 2500, 3000 en 1700 euro. Welke van de drie is het?

Bovendien geeft u aan dat het CJIB naar een deurwaarder is gestapt en daarom het verschuldigde bedrag is verhoogd, maar ze kunnen dat niet doen als beide partijen een betalingsregeling hebben getroffen en die regeling gewoon wordt nageleefd.

Heeft u écht niet per ongeluk een betaling gemist of per ongeluk het bedrag naar een verkeerde rekening overgemaakt?

Schuldhulpverlening zou inderdaad een uitkomst kunnen zijn, maar ik vermoed dat u 1700-3000 (welke van de twee het ook is) sneller af kunt lossen dan de 3 jaar die een schuldsanering kost. Ik zou dus inzetten op het afspreken danwel voortzetten van een haalbare betalingsregeling, maar daarvoor is het waarschijnlijk wel handig als alle feiten goed op een rijtje staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag