Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo
Ik heb een vraag ,zal de situatie even uitleggen ,
Ik heb een geregistreerd partnerschap met een man ,nu ben ik zwanger maar niet van deze man ,maar de man is wel op degoogte en heeft dit toegestemd nu ben ik samen met de vader van het kindje naar het gemeentehuis geweest om informatie op te vragen over de erkenning van de vader ,dat was volgens hun geen probleem en deze persoon stelde de acte op voor erkenning vd ongeboren vrucht ,waarbij ik duidelijk heb aangegeven dat ik een geregistreerd partnerschap met iemand anders heb ,maar dat was geen probleem en de akte werd netjes ingevuld en het kindje werd netjes op de vader zijn naam gezet en ondertekend ! Door ons alle 3 ,toen hebben we nog gevraagd of zo alles goed was en dat was het volgens haar !! Nou word ik 2 weken later opgebeld door de gemeente met het verzoek om te komen en de akte in te leveren omdat dit volgens hun niet goed is ( dus een FOUT van hun ) nu is mijn vraag kunnen hun deze officiƫle akte zo weer invorderen .
?

De wet is gewijzigd op dat punt op 1 april 2014. Wellicht dat daardoor de fout kon worden gemaakt. Nu is het zo dat ook een kind dat tijdens een geregistreerd partnerschap geboren wordt, automatisch als kind van de geregistreerde partners wordt gezien, vroeger gold dit enkel voor kinderen die uit een huwelijk geboren werden. De akte strookt daardoor niet met de wet en mag dan ook worden ingevorderd.

Wellicht zou voor u de snelste oplossing zijn om het geregistreerd partnerschap te laten ontbinden. Zolang er geen minderjarige kinderen zijn, kunt u dit gewoon bij een advocaat doen. U maakt dan samen afspraken over de gevolgen van de ontbinding. Vervolgens zult u het kindje kunnen laten erkennen door de verwekker en daarna staat het u weer vrij (na de geboorte van het kind) opnieuw met uw huidige partner een partnerschap of huwelijk aan te gaan.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou de akte niet inleveren maar direct een advocaat raadplegen om het hele verhaal te vertellen en de nodige stappen te zetten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag