Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik heb een vraag die betrekking heeft op mijn arbeidsloon dat ik moet krijgen van mijn voormalige werknemer.
Ik ben inmiddels gestopt, maar ik moet nog geld van hen ontvangen. Om het simpel te zeggen moet ik nog 73.5 uur ontvangen. Echter beweren zij dat ik nog maar 30 uur ontvang (dit is wat zij kunnen zien in hun computersysteem aangezien ze daar werken met een klokpassysteem). Alleen ik heb keurig alle uren in de vakantie bijgehouden en dit zou er dus op neerkomen dat ik nog 43.5 uur moet ontvangen.

Nu even terugkomen op die klokpas: ik ben deze ooit verloren en een collega ving dit op en had meteen een nieuwe voor mij aangevraagd, alleen mijn "oude pas" vond ik een of twee weken later terug en ik moest hier weer -op advies van mijn leidinggevende- op inklokken en de andere klokpas vernietigen. Hier wisten zij van en dat gebeurde vaker dat mensen dit verloren, dat was geen probleem.

Dus het zou kunnen dat zij hierdoor gegevens missen (wat mij sterk lijkt, maar enfin). Maar ik heb niet onjuist gehandeld, maar kan dus ook niet aantonen dat ik die uren gewerkt heb, er is immers geen bewijs.

Maar deze fout / onduidelijkheid van klokpassen (wat dus misschien een oorzaak is van het niet vinden van mijn urenregistratie) staat toch buiten mijn verantwoordelijkheid. Het is toch hun keuze om met zo'n systeem uren te controleren en zich op deze manier afhankelijk te laten zijn van deze technologie. Als er dan iets mis gaat (zoals bij mij), kan het toch niet zo zijn dat ik geen "bewijs" heb dat ik die gewerkte uren gewerkt heb?

Hopelijk snapt u mijn punt en ik zou graag willen weten hoe dit in elkaar zit, want ik heb naar mijn mening recht op dit geld en het duurt nu al erg lang voordat ik dit krijg. Ik vraag mij af of dat als werkgever wel mag aangezien dit gaat over mijn loon t/m begin augustus. Staat hier ook geen maximum termijn op?

Enfin, veel informatie en hopelijk kunt u een antwoord geven.
Alvast bedankt voor u tijd en moeite.

Met vriendelijke groet.

U hebt helemaal gelijk. De verantwoordelijkheid voor de betaling ligt in de eerste plaats bij de werkgever.
Als uw verhaal klopt heeft u voor het te weinig betaalde ook nog eens recht op een verhoging van het loon. Het is niet relevant dat er geen arbeidsovereenkomst meer bestaat.

Als u dit wenst kunt u contact met mij opnemen. Ik heb namelijk reeds eerder iemand geholpen met een vordering als deze en help u graag om uw werkgever alsnog over de brug te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag