Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo, ik heb een vergunning en stuurde mijn buurman ( met wie we niet door 1 deur kunnen) een brief dat we binnenkort gaan beginnen met de verbouwing en stelde hem in de gelegenheid te overleggen over aansluitmogelijkheden van de beide panden (gaat om opbouw aan de voorkant en aanbouw aan de achterkant ( welke zij al hebben) en het kenbaar maken van zijn wensen waar we eventueel rekening mee kunnen houden. De buurman gaat daar een eisenpakket neerleggen en verbiedt ons aansluiting te creëeren en dat we niet aan zijn spullen mogen zitten en als we het daar niet mee eens zijn ons gelijk moeten gaan halen bij de kantonrechter. En hij eist dat wij het kadaster laten komen om de Erfgrens te laten afpalen zodat hij kan bewijzen dat zijn muren op zijn grond staat waarvan wij denken dat dat niet klopt aangezien zijn buitenmuur op onze binnenmuur staat van zijn uitbouw. Vraag is kan ik beginnen met de verbouwing of moet ik aan zijn eisen voldoen? En wat is de beste weg om te bewandelen in deze zeer onaangename situatie.

Beste,

In ieder geval dient duidelijk te zijn op wiens grond er gebouwd gaat worden. Dat zal dus uitgezocht moeten worden. Verder zal er tot op zekere hoogte rekening gehouden moeten worden met de belangen van de buurman, maar deze kan niet zomaar van alles eisen. Omdat ik de situatie niet ken en de plannen ook niet, kan ik ook niet beoordelen wat wel en wat niet is toegestaan. Mocht u daar behoefte aan hebben dan kan ik u in deze kwestie bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Als de buurman denkt dat u op zijn grond gaat bouwen, moet hij dat bewijzen en hij zal dus de erfgrens laten uitzetten. Niet u.

Of u aan de spullen van de buurman mag zitten: dat hangt ervan af. Meer informatie op dit punt is wel wenselijk. Waar gaat het concreet om? Iets wat niet zomaar mag, is bijvoorbeeld balken of ankers in de muur van de buurman bevestigen, of de muur in te frezen voor bijvoorbeeld het aanbrengen van een loodslabbe.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Het gaat vooral om de aansluiting van beide panden
Aan de voorkant betekent dit op het dak (wij plat, buren punt) mag ik dat waterdicht maken
Door bv een strip te bevestigen op zijn trespa
Of trespa open te zagen en lood eronder bevestigen.

Aan de achterkant hebben zij reeds een aanbouw waarbij hun binnenmuur
Aansluit en daarna komt er een buitenmuur die op 2 cm na aansluit op onze
Binnenmuur (spouwmuur) . En daar tegenaan nog boeidelen.
Mijn bedoeling is de boeidelen aan onze kant te demonteren zodat ik mijn binnenmuur
(Die los komt van zijn buitenmuur) recht omhoog te kunnen plaatsen
En dan een waterdichte aansluiting te creëeren met dakleer.

Ook eist hij dat het recht van overpad wat zij hebben
(Ja, heel vervelend) te allen tijde vrij moet blijven tijdens de verbouwing.

Alvast bedankt



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag