Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik heb een paard gekocht voor veel geld. De wederpartij heeft aangegeven dat het paard aan een bepaald niveau voldoet. Ik heb het paard om die reden gekocht. Na de koop blijkt dat het paard helemaal niet aan dit niveau voldoet en zijn er al een aantal ongelukken gebeurt.
Kan ik de koop ongedaan maken? (paard terug geld terug)
met vriendelijke groet,

Bij onderstaand antwoord ga ik ervan uit dat u een consument (particulier) bent (dus niet zakelijk heeft gehandeld). Bij de koop van een paard door een consument ligt de bewijslast van de levering van een goed paard het eerste half jaar bij verkoper, niet bij de consument. Meer juridisch: de 'zaak' (wettelijk is een paard nu eenmaal een zaak) moet aan de overeenkomst beantwoorden, dat wil zeggen dat de zaak de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik nodig zijn en voor het gebruik dat u bent overeengekomen.
Zoals u het omschrijft heeft u het recht om de koop te ontbinden.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
in aanvulling op bovenstaande wil ik u meegeven dat de zaak ook de bijzondere eigenschappen moet bezitten die onderdeel uitmaken van de koopovereenkomst, in uw geval bepaalde fysieke of karaktereigenschappen van het paard welke u in het aankooptraject naar de verkoper toe hebt verwoord en welke hij/zij heeft bevestigd. Het zou mooi zijn als u daar een getuige bij had of dat de afspraken ergens op papier staan; een e-mail is ook al goed.
Buiten ontbinding biedt de wet u ook de mogelijkheid de koopovereenkomst op grond van dwaling en bedrog te vernietigen. Ik kan u bijstaan bijvoorbeeld door het schrijven van een brief waarin al het bovenstaande wordt verwoord aan de verkoper.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor jullie antwoord, ik heb de verkoper gesproken ze zouden me vandaag of morgen terug bellen met een oplossing. Als we er niet uitkomen dan maak ik heel graag gebruik van je diensten.


Succes. Mocht u er toch niet uitkomen kunt u vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag