Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


hallo,

ik heb een eigen zaak en wil dit beeindigen, maar helaas zit ik vast aan een contract! De huurbaas is akkoord gegaan dat ik eruit zou mogen als er een andere huurder is voor het pand! Nu heb ik inmiddels al meerdere kijkers gehad en heeft de eerste kijker een optie erop gezet, maar de 2e kijker wil het zo graag hebben en wil het zo snel mogelijk hebben. Mijn vraag is dan ook hoe lang mag een kijker erover doen voordat hun akkoord geven dat ze het pand willen hebben?

Normaal wordt er bij een optie altijd afgesproken hoe lang die optie loopt. Als dat niet afgesproken is dan zou ik u adviseren om met de eerste kijker contact op te nemen en aan te geven dat er nu een andere belangstellende is en dat u bijvoorbeeld binnen 14 dagen een definitief antwoord wil.

Beoordeel dit antwoord:

Een kijker kan ergens geen "optie op zetten". U kunt wel de toezegging hebben gedaan dat u een "optie verleend". Die gaat dan niet verder dan door u beloofd. Als er niets over de termijn is gezegd kunt u alsnog een termijn stellen waarbinnen schriftelijk moet worden gemeld dat gebruik wordt gemaakt van de optie, met de kanttekening dat u vrij staat het aan een ander te "geven" als hiervan geen gebruik wordt gemaakt.

Wees er wel duidelijk over dat er ook nog medewerking van de huurbaas nodig is! Ik denk dat deze sowieso het recht heft met u af te spreken dat uw huur eindigt zodrta een andere huurder heeft getekend en dan vervolgens met die andere mogelijke huurder een deal kan maken. De huurbaas heeft immers geen "optie" gegeven!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De huurbaas heeft de éérste kijker een optie gegeven! Ik heb namelijk niks meer van hun vernomen. De huurbaas vertelde mij dat ze er intern mee bezig zijn. IK heb hem gevraagd hoe lang dit zou gaan duren, maar hij vertelde mij dat je iemand niet kan dwingen! De tweede kijker die er hele graag in wilt kreeg te horen er is nog iemand voor u die er mee bezig is. De huurbaas weet hoe graag ik eruit wil, omdat het moeilijk is om me hoofd boven water te houden, dus ik begrijp dan ook niet waarom de eerste kijker zo lang de tijd krijgt! Maar zoals ik begrijp is er dus geen tijd voor?


De huurbaas kan als hij de "optie" heeft gegeven op dezelfde wijze een termijn stellen als hierboven voor u beschreven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag