Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


hallo , ik heb een dagvaarding in de bus inzake een conflict met mijn leverancier over zg niet betaalde rekeningen uit 2008. nu is het volgende week de 14e augustus. dus slechts een week voor de rechtzitting heb ik de dagvaarding gekregen.
hoe lang van te voren mag de dagvaarding kenbaar worden gemaakt.

De dagvaarding moet een week van te voren worden afgegeven. Dus al u de dagvaarding gisteren ontvangen heeft dan is die op tijd overhandigd. U kunt trouwens ook uitstel vragen om te reageren zodat u de tijd heeft om een goede conclusie van antwoord te nemen.
Rekeningen uit 2008 kunnen trouwens verjaard zijn omdat er vaak een verjaringstermijn is van 5 jaar.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:



Ten minste een week van te voren moet de dagvaarding betekend wordne. Het is zeer gebruikelijk om een eerste uitstel te vragen (dat is 4 weken), maar niet bij een kort geding.
Ik raad u aan een jurist in te schakelen om u bij te staan.
U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Geldvorderingen verjaren na 5 jaar, met dien verstande, dat die termijn loopt vanaf de laatste schriftelijke mededeling dat het recht op betaling "nadrukkelijk wordt voorbehouden". Een duidelijke schriftelijke betalingsherinnering is dus genoeg om die termijn te vernieuwen. Soms kan er sprake zijn van rechtsverwerking en dat kan sneller dan in 5 jaar, maar dan moeten er wel duidelijk bijkomende omstandigheden zijn die redden geven om aan te nemen dat u niet hoefde te denken dat u nog iets zou moeten betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag