Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, ik heb een contract van 14 basis uren per week, maar werk nu al 5 weken minder dan in mijn contract staat. Moet ik de tekort gekomen uren uitbetaald krijgen, of kost mij dit verlofuren? Mijn werkgever wil mij ook op andere dagen laten werken terwijl ik mondeling ben overeengekomen dat ik alleen op dinsdag en woensdag werk ivm kinderopvang. Ook word ik regelmatig maar een paar uurtjes per dag ingeroosterd in een andere vestiging maximaal 3 uur, waar ik verder voor moet reizen, kan dit? En wat heel vervelend is, is dat het rooster maar een paar dagen van te voren bekend wordt gemaakt. Al met al een onzekere toestand, waar ben ik aan toe, kunt u mij advies geven?

Indien u een arbeidsovereenkomst heeft waarin is bepaald dat u minimaal 14 uur per week werkzaam zult zijn, dan heeft u recht op uitbetaling van minimaal dat aantal uren. Als uw werkgever te weinig werk heeft op de dagen dat u beschikbaar bent, dan komt dat voor rekening en risico van de werkgever.

Aangezien u mondeling bent overeengekomen dat u alleen op dinsdag en woensdag werkt, heeft uw werkgever zich daar in beginsel aan te houden. Ook mondeling kunt u overeenkomsten sluiten. U kampt waarschijnlijk wel met een bewijsprobleem (mocht het voor een rechter komen).

Of uw werkgever u mag inroosteren op een andere vestiging hangt af van uw arbeidsovereenkomst.

Al met al adviseer ik u in overleg te treden met uw werkgever. U kunt hem daarbij wijzen op het feit dat u minimaal 14 uur per week wenst te werken op uw eigen vestiging, e.e.a. conform de gemaakte afspraken. Indien u dit per e-mail doet, dan bevestigt hij wellicht de gemaakte afspraken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag