Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,
ik heb een aantal maanden geleden een scooter ongeluk gehad, er kwam een mevrouw op de fiets de hoek om waar ze niet de hoek om mocht en ze reed zo het fietspad op tegen het verkeer in ,ik reed op dat fietspad en ik moest voor haar uitwijken anders dan klapte ik tegen haar op. Toen ben ik met mijn scooter gevallen, mijn scooter is daarbij kapot gegaan en viel niet meer te maken. Ik ben toen op mijn gezicht gevallen waardoor ik nu nog steeds een litteken op mijn neus heb en op mijn benen en mijn twee voortanden zijn afgebroken en daar heb ik nu kronen voor die om de 5 a 10 jaar moeten worden vervangen en dat kost 1000 euro. Niet alleen heb ik lichamelijke letsel maar mijn kleding (broek, jas,schoenen, telefoon, goude ring en zilveren ring) zijn ook kapot. Doordat ik een tijd geen scooter had moest ik iedere dag met het openbaar vervoer naar school ik was een aantal maanden lang per dag 5 euro kwijt aan reiskosten. Nu blijkt het zo te zijn dat deze mevrouw niet verzekerd is en dat ik als 17 jarige alle schade zelf moet betalen. Mijn vraag is dus of er een manier is waarop ik het geld terug kan krijgen. De vrouw is al schuldig verklaard want ze was dronken , reed tegen het verkeer in en ze was aan het bellen. Maar ze heeft geen adres dat heeft de politie ook niet en de politie kan mij ook niet verder helpen. Het gaat om een schade van ongeveer 20000 euro omdat die kronen om de 5 a 10 jaar moeten worden vervangen. Ik hoop dat u mij kunt helpen.

Beste vraagsteller,
als u de naam hebt van mevrouw kunt u haar aansprakelijk stellen voor de schade, ook al heeft zij een onbekende woon of verblijfplaats.
Hoe uitgebreid bent uzelf verzekerd tegen schade? Heeft u dit probleem al voorgelegd bij de verzekeraar?
Wat ik me ook afvraag: heeft niemand u gemeld dat u zich had kunnen voegen als slachtoffer in het strafproces, of is mevrouw niet schuldig verklaard voor een misdrijf?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,
Ik weet de naam van de mevrouw maar ze is dakloos en daarom is het lastig om haar op te sporen en het blijkt dat ze niet verzekerd is. Ik ben all in verzekerd en de verzekering weet het verhaal.


Reactie van de vraagsteller

En slachtoffer hulp weet er ook van maar die kunnen me ook niet helpen.


Beste vraagsteller,
ik meen in dat geval dat uw verzekeraar het schadeverhaal moet overnemen van u. Overigens is het zo dat er regels zijn wat te doen als er een dagvaarding moet worden uitgebracht aan een onbekende gedaagde. Heeft u voor mij een link naar de desbetreffende verzekeringsvoorwaarden en de naam van de verzekeraar?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De naam van mijn verzekeraar is orion direct.


Goed, ik heb de voorwaarden doorgenomen. Ik neem aan dat u geen verzekering hebt voor opzittenden? Orion is op grond van de casco verzekering gehouden de schade te vergoeden aan en van uw brommer. De lichamelijke schade wordt niet vergoed, daarvoor dient u de fietsster aan te spreken, te dagvaarden. Dat kan als u haar naam kent. U moet wel beseffen dat een civiele procedure beginnen en winnen niet altijd betekent dat u ook uw schade vergoed krijgt. Ik wil u daarvoor waarschuwen aangezien mevrouw kennelijk geen vast adres heeft, en geen of weinig vermogen. Misschien kunnen ze u verder helpen bij het juridisch loket bij u in de buurt? Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag