Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,
Ik ben zelfstandig ondernemer, nu ben ik 2 jaar terug afgekeurd op mijn schouder, hier kan ik niet aan geholpen worden, dus het zal nooit beter worden. Nu heb ik een beroepsarbeidsongeschiktheidsverzekering en deze keert ook keert wel uit. Maar een verzekering heeft een tussen persoon die het percentage van de afkeuring heeft vast gesteld etc.
Ik vroeg hem mag ik ook een ander werk er naast doen, wat mijn schouder niet belast. Toen gaf hij eerst aan, als jij vertegenwoordiger word of zo iets, dan mag je dat doen met behoud van uitkering.
Maar dit wou hij niet vast leggen op papier, later vroeg ik hem
wat ik allemaal wel mag beginnen en niet. met behoud van me uitkering? Maar toen krabbelde hij weer wat terug van ja maar dan kan het zijn dat je wel wat gekort word.
Terwijl hij eerst zei van je mag wel werkzaamheden verrichten wat niet belastend is voor je schouder.
Mag je naast een beroepsarbeidsongeschiktheidsverzekering wel werken met behoud van uitkering of niet?
Ik wil niet mijn uitkering op het spel zetten! En hij bevestigd het mij niet zwart op wit.
Wie kan mij hier een antwoord op geven of adviseren?

Geachte heer, dame,

Als u een beroepsarbeidsongeschiktheidsverzekering heeft in de meest zuivere vorm, dan zal u andere arbeid mogen doen zonder verrekening. Het verrekeningsbeding zelf zie je niet veel meer in dergelijke verzekeringen. Uw AOV is een sommenverzekering en dus de werkelijke schade is meestal niet relevant. Of in uw geval de start van nieuwe arbeid gevolgen heeft voor de uitkering is verder afhankelijk van hetheen in de polis staat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag