Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Ik ben werkzaam in het voortgezet onderwijs.
Mijn echtgenoot is eind augustus 2012 overleden.
Toe we, 3 dagen voor de grote vakantie, te horen kregen dat zijn levensverwachting heel kort was, heb ik me op school afgemeld met de mededeling dat ik voor mijn man zou gaan zorgen. De school heeft daar meteen een ziekte melding van gemaakt, terwijl ik recht had op zorgverlof; voor mij nog 3 werkdagen voor de vakantie.
Ik ben nu nog thuis en kom binnenkort in het uitkeringstraject terecht; 3 maanden vroeg, in juni. Als ik mij na de vakantie, na het overlijden van mijn echtgenoot ziek had gemeld, was de uitkering pas in september in beeld gekomen.
Ik wordt dus te vroeg gekort omdat de school/ de werkgever op eigen houtje een ziektemelding van mijn afwezigheid heeft gemaakt en niet de zorgverlofdagen toegekend heeft waar ik recht op had/heb en dit alles zonder overleg. Ze weigeren om dit terug te draaien.
Hopelijk is mijn verhaal duidelijk.

Uw verhaal is duidelijk. Wat een vervelende toestand in een toch al moeilijke periode voor u. Ik adviseer u om schriftelijk aan de school mede te delen dat ze u ten onrechte ziek hebben gemeld omdat u zorgverlof heeft gevraagd. Als de school dat niet accepteert adviseer ik u om een jurist of advocaat in te schakelen om u bij te staan want dat wil wel eens helpen om dit soort zaken vlot te trekken. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag