Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Ik ben vorig jaar bij mijn werkgever begonnen met een contract voor bepaalde tijd 5 maanden, daarna voor 2 maanden, aansluitend een 0 uren contract voor 5 maanden en nu een 0 uren contract voor onbepaalde tijd. Al die tijd werk ik gemiddeld 27 uur per week.
Kan ik die uren opeisen als vast werk..



Ten eerste kijkt u goed naar de eventueel van toepassing zijnde Cao. Hierin vindt u regels over de uitbreiding van de contractsomvang. Vaak wordt aansluiting gezocht bij de wettelijke regels van artikel 7:610b Burgerlijk Wetboek. Deze bepaling zegt (kort gezegd) dat u aanspraak kunt maken op de gemiddelde arbeidsomvang over de laatste 3 maanden. U kunt uw werkgever een brief schrijven dat u aanspraak maakt op een arbeidsomvang van 27 uur per week.

Komt u er niet uit met uw werkgever, of wilt u liever hulp bij het schrijven van een brief kunt een arbeidsrechtjurist raadplegen om u te helpen. Op het internet staan ook voorbeeldbrieven te vinden. U mag altijd vrijblijvend overleggen over deze kwestie. Neemt u in dat geval contact op met mij.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag