Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Ik ben al 7 jr gescheiden en we hebben 1 zoon, inmiddels 12 jr. Ik krijg voor hem alimentatie, (gestart met 200 euro, de alimentatie indexering wordt elk jr met % iets verhoogd en daar moet ik de vader ook altijd op wijzen anders wordt het bedrag niet aangepast) Inmiddels krijg ik nu 226 euro) De overige kosten zoals sport -en schoolkosten zijn altijd door mij betaald. De vader wil hier niet aan mee betalen want hij zegt dat valt ook onder de kinderalimentatie, ik ben het hier al jaren niet mee eens en ben het nu gewoon zat maar er valt helaas niet te overleggen met de vader. Er staat in ons scheidings convenant hierover ook niets vermeld. De kosten lopen flink op en ik wil graag weten wat ik hier aan kan doen?

De schoolkosten, sport etc zijn meegenomen in het alimentatiebedrag.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt hier helaas niets aan doen, omdat kinderalimentatie een bijdrage is in de kosten van de zorg en de opvoeding. U draagt zorg voor de zorg en opvoeding, dus de bijdrage komt daar bij. In die bijdrage zitten de overige kosten besloten. Wel kunt u laten controleren of de alimentatie destijds juist is vastgesteld. Het kan namelijk zijn dat niet goed genoeg gekeken is naar de behoefte van het kind. U kunt dus contact opnemen met een advocaat en laten berekenen of de beschikking van destijds wel klopte.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat gaat mij dat kosten als ik dat via een advocaat opnieuw laat berekenen? Wordt er dan gekeken naar je salaris? Of is er een andere moegelijkheid?


Zie www.rvr.org voor eventuele subsidie. En anders het tarief van de advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag