Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,
Gisteren hebben we een vraag gesteld over de verrekening van de borg met een maand huur. Blijkbaar was mijn vraagstelling niet geheel duidelijk. Huurder had de woning op 1 maart leeg moeten opleveren (huurder had opgezegd), doch mocht met ons goedvinden de goederen 1 week laten staan. Eventuele goederen die dan nog niet weg waren moesten in de kelder geplaatst worden zodat de rest van de woning geheel leeg zou zijn. Na (per mail en mondeling) sommatie heeft de ex huurder de woning pas op 28 maart ontruimd en de sleutels ingeleverd. Tevens had deze huurder op 21 maart nog aangegeven de huur over maart te gaan betalen, hetgeen niet is gebeurt. Wij hebben in de eindafrekening de borg verrekend met de huur voor maart en een nota gestuurd voor achterstallig gas/licht etc. Volgens huurder mogen wij niet verrekenen en moeten wij de borg terug betalen aan de huurder. Is dit juist of mogen wij wel verrekenen aangezien huurder ondanks de opzegging van haar kant de woning in de maand maart in gebruik heeft gehouden door haar inventaris niet te verhuizen?

Beste,
bepalend is nu ( met de nieuwe informatie) of het een contract van bepaalde tijd of onbepaalde tijd was, omdat het laatste de opzegtermijn regelt en de eerste gewoon vanzelf afloopt. Zegt men op 01- maart dan is het einde huur tot en met 31 maart. De huurder kan wel gehouden worden aan betaling van deze restant huurtermijn en dat mag u dan zeker verrekenen in het geval van een huurcontract van onbepaalde tijd.

Beoordeel dit antwoord:

Als uw verhaal klopt doet u niets raars. Ik adviseer dan om e.e.a. helder op papier te zetten en voor te rekenen en dit vervolgens met een aangetekende brief te melden aan de huurder.

Verder raad ik aan nog even goed te checken wat de opzegtermijn en data zijn volgens het huurcontract, wanneer er is opgezegd en wat dan de einddatum is. Daar wordt soms wel eens een vergissing in gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag