Stel vraag

Particulier


Hallo ,

Ben sinds kort werkeloos door een reorganisatie is mijn baan komen te vervallen.
De zaak is bij de kantonrechter geweest en heeft een uitspraak gedaan dat ik een ontslagpremie kreeg en omdat ik daar 9 jaar had gewerkt 2 maanden opzegtermijn.
De zaak is op 22 mei behandelt door de kantonrechter en mijn contract liep af op 1juli .
Nu zegt het uwv tegen mij dat ik 1 maand zelf moet betalen van mijn ontslagpremie omdat ik geen 2maanden opzegtermijn in acht te hebben genomen zo staat dat in het burgerlijk wetboek (de rechter kent het burgerlijk wetboek niet) de rechter heeft waarschijnlijk een fout gemaakt in de beslissing maar ik draai er voor op .
Wat kan ik hieraan doen ?
Aangezien ik niet in hoger beroep kan gaan .

Geachte vraagsteller,

De rechtbank heeft geen fout gemaakt. Uw advocaat of jurist heeft de ontbindingsdatum niet goed gekozen of u niet gewezen op het feit dat sinds 1 januari 2013 geen ' maand aftrek' meer plaats vindt op de fictieve opzegtermijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo ,

Bedankt voor je antwoord , maar mijn advocaat heeft dit aan gegeven bij de griffier dat er rekening werd gehouden met 2 maanden .De rechter verandert niets in de beslissing , maar hoe zit het dan want ik heb recht op 2 maanden opzegtermijn.


Bij een ontbinding van de arbeidsovereenkomst hoeft er geen rekening gehouden te worden met een opzegtermijn want de overeenkomst wordt niet opgezegd maar ontbonden. Een opzegtermijn geldt alleen als de arbeidsovereenkomst wordt opgezegd. Anders dan uw advocaat zegt houdt de griffier ook geen rekening met de wettelijke opzegtermijn. Wel kan de kantonrechter een hogere ontslagvergoeding toekennen bij een opzegtermijn van 2 maanden maar dat is dan juist bedoeld omdat de eerste twee maanden geen ww uitkering krijgt. Het enige wat u nog zou kunnen proberen is om te laten bekijken of uw advocaat hier een fout heeft gemaakt. Die wist of behoorde te weten dat u tijdens de wettelijke opzegtermijn geen ww uitkering krijgt en had u daarop dus moeten wijzen en als dat mogelijk was dit moeten voorkomen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus ik moet die maand zelf betalen daar komt het op neer , ik had het juist voor laten komen om dit soort grappen voor te zijn .
Mijn advocaat had dit dus moeten weten .



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag