Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo, aan onze tuin grenst een gang naar het achterom. Ik ben samen met mijn buur eigenaar van dit stukje grond maar er zit wel een erfdienstbaarheid gevestigd op dit pad. Vier eigenaren van twee aangrenzende woningen hebben dus recht van overpad. In de notariele akte staat: " In de gang zullen geen rijwielen of andere voertuigen of welke andere zaken mogen worden geplaatst zodat dit gebruik door de eigenaren en bevoegde gebruikers van alle erven ongehinderd kan plaatsvinden". Nu hebben onze nieuwe buren (huurders) een motor in de gang geplaatst maar nog wel zo dat andere bewoners met hun fiets erlangs kunnen. We hebben de huurders er op aangesproken en gezegd dat de motor er niet mag staan. Nu willen ze toch heel graag de motor laten staan en eventueel een vergoeding er voor geven. Wat kunnen wij doen? Kunnen wij als eigenaren besluiten de huurders toestemming te verlenen hun motor te parkeren omdat we er geen hinder van ondervinden?

Nee dat mag u niet besluiten want de voorwaarden van de erfdienstbaarheid is duidelijk geen rijwielen of andere voertuigen mogen geplaatst worden. U zou natuurlijk wel met de vier eigenaren kunnen bespreken of zij er mee instemmen dat de motor er staat en dat in een contract vastleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Moet ik dit alleen met de eigenaren bespreken (ik en mijn buur) of dit ook aan de overige vier gebruikers voorleggen?


U moet dat ook met de overige vier gebruikers bespreken want die hebben het recht om zonder dat ze gestoord worden door rijwielen of andere voertuigen gebruik te maken van het pad. Als zij het echter goed vinden dan mag de motor daar gestald worden. Eventueel zou u de erfdienstbaarheid kunnen aanpassen alleen zijn daar wel kosten aan verbonden van de notaris die de akte moet opmaken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag