Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,
1 oktober van dit jaar zal ik dakloos zijn omdat helaas waar ik woon, huizen gebouwd gaan worden.(lang ander verhaal). Maar nu wil ik mij tijdelijk laten inschrijven bij mijn zuster.Zij woont met haar twee meerderjarige kinderen. Allemaal werkend.Zijn hier lasten voor haar mee gemoeid en zoja welke. En voor mij? Ben kleine zelfstandige.
Hoor graag van jullie vr gr f.

Beste vraagsteller,
mogelijk indien u niets regelt dat u wordt aangemerkt als personen die samen een huishouden delen en daarom bijvoorbeeld de huurtoeslag in gevaar komt of andere toeslagen. U kunt dit voorkomen door een kamerhuurcontract op te stellen waarin het deel van het huis staat aangewezen dat u gebruikt als huurder of kostganger en hoe het gezamenlijk gebruik van keuken en badkamer is geregeld.
Blijf daarbij voor wat betreft de huurprijs onder de kamerhuur-vrijstellingsregeling.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Kan ik het ook alleen als briefadres opgeven, ben toch van plan om 'n tijdje te gaan zwerven. Veel op mijn boot enz. Of moet ik ook echt wonen.


Beste,
een briefadres kan ook, maar elke gemeente hanteert andere regels: soms mag er maar beperkt gebruik gemaakt van worden. Het briefadres moet samen met de bewoner van het briefadres aangevraagd worden. Het is een tijdelijke maatregel.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag