Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Graag zou ik mijn vraag aan u voor willen leggen. Ik ben ziek (overspannen) dit is vastgesteld door mijn huisarts. Ik ben 17 jaar werkzaam voor een instelling en bijna nooit tot niet ziek geweest. Nu heb ik mij vanaf 13 april ziek gemeld. Ik ben 1 mei opgeroepen door de bedrijfsarts deze constateerde dat ik niet "medisch ziek" was en dat mijn ziekmelding ingetrokken werd. Ik had een maand de tijd om weer terug te komen op mijn uren. Inmiddels een gesprek met mijn leidinggevende gehad deze wilde een schema maken en zo ook gedaan om langzaam weer terug te komen. Een dag nadat dit schema is gemaakt heb ik mij weer ziek gemeld omdat het helemaal niet goed ging. Ik voelde enorme druk en spanning. In tussen tijd 2 x op mijn werk geweest voor een kopje koffie dit ging ook niet goed emotioneel en labiel. Inmiddels ga ik wekelijks naar mijn huisarts voor gesprekken en ga ik naar een psycho terapeut en haptonoom. Ik wil heel graag aan mezelf werken zodat ik weer kan herstellen. Inmiddels heeft de bedrijfsarts contact gehad met mijn huisarts. Daarna kreeg ik een brief waarin stond dat ik nog steeds niet medisch ziek was. Mijn huisarts, psycho therapeut haptonoom en ik staan perplex net als mijn omgeving. Dagelijks heb ik klachten van het overspannen zijn en deze stress van mijn werk helpt niet bij het herstel. Het gaat hierdoor juist minder met me. Maandag heb ik een gesprek met mijn leidinggevende en een P&O medewerker. Mijn man mocht niet mee. Het is de bedoeling dat ik alleen dit gesprek aan ga. Ik zie dit niet zitten en weet niet wat ik moet. Ik zou heel graag advies willen hebben wat mijn rechten en plichten zijn in dit proces. Ik zou het fijn vinden als ik hier (op korte termijn) een reactie op zou krijgen.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Uw werkgever oefent teveel druk op u uit. Dat is niet netjes gezien uw overspannenheid. Probleem is dat de bedrijfsarts zegt dat u niet medisch ziek bent. Waarschijnlijk doelt hij op een arbeidsconflict.
Ik raad u aan morgen twee dingen te doen:
Allereerst een deskundigenoordeel bij uwv aanvragen ter beantwoording van de vraag of u nu wel of niet ziek bent. Kosten 50 euro.
Ten tweede: als u al alleen naar het gesprek gaat- hetgeen ik u afraad, neem wel uw man mee!- dan luistert u alleen, u tekent niks en zegt ook niks toe.
U kunt het gesprek ook per mail afzeggen met als motivering dat u zich niet in staat acht het gesprek te voeren en dat u een deskundigenoordeel gaat Aanvragen bij uwv. Succes!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Graag zou ik mailcontact met u willen zonder dat dit op deze site komt kan dat? Bedankt voor uw advies van gisteren en dat nog wel op zondag helemaal super! Ik heb de tips zeker kunnen gebruiken en zou graag verder me u willen contacten zonder dat het op de site komt. hartelijk danl.


fijn dat ik u van dienst heb kunnen zijn! U kunt een mail sturen naar mijn werkadres, als u mijn naam googelt dan vindt u mijn website gauw genoeg!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag