Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goeie dag,

Ik heb een zware bevalling achter de rug, baby is 10 weken te vroeg geboren en zelf heb ik veel complicaties en operaties gehad en 1 maand in het ziekenhuis gelegen als alleenstaande moeder super zwaar want ik moest zelf herstellen maar ook gelijk zorgen dragen voor een super klein baby..
Mijn manager is langs het ziekenhuis geweest en zei toen als het nog niet goed gaat ( en dat is het geval) moet je je ziekmelden!!!
Vandaag gebeld om me ziek te melden want het gaat nog niet goed met mij en ik heb bewijs van mijn gynaecoloog en huisarts maar de ziekmelding wordt niet geacepteerd.
Ze zeg dat ik mijn vrije dagen miet inleveren tit dat ik bij dr bedrijfarts ben geweest en dat ik morgen verplicht bij haar op kantoor moet komen voor een gesprek. Ik heb aangegeven dat het ff zwaar is om morgen op gesprek te gaan en dan vrijdag ook bij de arbo want ik woon heel ver en lichammelijk red ik dat niet of ik niet vrijdag beide gelijk kan doen maar ze wil me verplicht zien voordat ik naar dr bedrijfsarts ga!
Ben ik verplicht om te gaan ondanks ik zoveel lichammelijke klachten heb en zelfs bewijs ervan?

In afwachting van uw reactie verblijf ik!
Hartelijk dank.

Beste vraagsteller,

Ik neem aan dat het bevallingsverlof is afgelopen en dat u aansluitend arbeidsongeschikt bent ten gevolge van de zwangerschap en bevalling.

Uw meldt zich dan terecht ziek ten gevolge van de bevalling en uw werkgever kan zelfs voor u een ziektewetuitkering vragen bij het UWV, waarmee de werkgever wordt gecompenseert in loonkosten.

Uw werkgever mag geen vakantiedagen inhouden bij ziekte.
Pas als de bedrijfsarts oordeelt dat u geheel of gedeeltelijk kunt werken ligt dat anders. U heeft dan de mogelijkheid een deskundigen oordeel (DO) te vragen bij het UWV.

Ik begrijp dat u vrijdag naar de bedrijfsarts gaat en dat dat zal lukken met uw lichamelijke gesteldheid. Een gesprek met uw leidinggevende kunt u echter niet aan. U kunt uw werkgever verzoeken om dat gesprek telefonisch te doen of bij u thuis, in verband met uw herstel.

Ik hoop u alvast op weg te hebben geholpen en veel succes.



mr.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank!! Ik waardeer het zeer.


Heel erg graag gedaan! Bedankt voor het berichtje.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag