Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenmorgen,

Mijn zoon heeft een contract bij een werkgever dat loopt tot begin mei 2014. Gisteren heeft hij te horen gekregen dat hij eruit moet.De werkgever heeft gezegd je hebt 4 wkn opzeg termijn. Mijn vraag is dan ook: Heeft hij wel een opzegtermijn en als hij er per 1 april uit moet moet de werkgever dan wel betalen tot aan het einde van zijn contract? Dus begin mei.

Met vriendelijke groet,

Het is goed mogelijk dat er een opzegtermijn geldt van 4 weken. Dat hangt evenwel af van de duur van het dienstverband en zijn arbeidsovereenkomst/cao. Echter, de arbeidsovereenkomst loopt van rechtswege af. U geeft immers aan de de overeenkomst begin mei "verloopt". In dat geval hoeft de werkgever de arbeidsovereenkomst niet op te zeggen.

Beoordeel dit antwoord:

Volgens mij vraag u iets heel anders, nl. of werkgever uw zoon de laan uit mag sturen per 1 april a.s. Nee, dat mag niet. Als de overeenkomst al een mogelijkheid biedt voor tussentijds opzeggen moet de werkgever toch echt eerst een vergunning regelen bij het UWV. En dat is zinloos gezien de tijd die daarmee gemoeid is. Als de overeenkomst geen bepaling over tussentijdse opzegging bevat heeft kan de werkgever nog wel naar de kantonrechter, maar die ontbindt alleen op basis van bepaalde goede redenen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank U wel voor de reaktie's.Maar dan heb ik toch nog wel een vraagje: Stel dat de werkgever hem verplicht om per 1 april op te stappen moet hij hem dan wel tot mei betalen? Het contract bevat geen bepaling over tussentijdse opzegging.


De werkgever moet uw zoon zijn loon betalen tot 1 mei, of hij hem nu laat werken of niet. Uw zoon moet voor de zekerheid daarom per aangetekende brief bevestigen dat hij tot 1 mei recht heeft op loon en ook bereid is tot 1 mei te werken.
Bovenstaande is alleen anders indien er voor tussentijds ontslag toestemming van UWV of de rechter zou zijn (maar over dergelijke procedures krijgt uw zoon bericht en hij mag zich dan verweren). Als u wil kan ik hem hierbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag