Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goedenmiddag,

Ik ben 19 juni geopereerd aan mijn rechterhand/pols. Het was voor de zogenoemde aandoening carpaal tunnel syndroom, nu staat daar een revalidatie tijd voor en dit is voor elk persoon verschillend hoe deze zich hesteld. Nu gaat het bij mij opzich wel aardig en denk ook dat het niet lang zou duren voordat ik genezen zal zijn. Maar nu doet zich een conflict met de werkgever zich voor. Toen ik geopereerd werd is er tegen mij verteld dat ik mijn hand/pols niet mag belasten. In ieder geval totdat de hechtingen eruit gaan en er door diezelfde arts gecontrolleerd is of het goed gaat en of er geen compilcaties of andere dingen gaande zijn. Krap een week na de operatie belde de baas op in eerste instantie om hoe het ging, maar later vroeg hij wanneer ik weer kon beginnen. Dus legde ik hem weer uit dat totdat de hechtingen en controle is geweest ik van de chirurg niks mag doen, Ik moest me niet aanstellen zei hij. en hij verwachte mij gewoon die maandag erop op de bouw project. Heb ik hem weer uitgelegd dat ik dat niet ga doen toen moest ik naar de zaak komen want daar is werk zat zei hij. Dus vroeg ik wat we gingen doen zegt hij kantoorwerk. toen legde ik hem weer uit dat ik mijn rechterhand niet mag gebruiken. onzin zei hij weer. Ik begrijp ook niet waar hij mee bezig is want ik moet weer opdraven net een week na mijn operatie en andere jongens zitten nu al weken thuis omdat ze een scheurtje in hun knie hebben, en die wordt niet opgeroepen op de zaak (beetje vreemd, vriendjes politiek denk ik). Ik vroeg aan hem of ik dan naar de bedrijfsarts mocht om hem dan maar te laten bepalen of ik wel of niet moet gaan werken. dus het advies van de chirurg aan de kant leggen en dan maar gaan werken met mogelijke gevolgen voor het herstel van mijn hand. Blijk ik niet ziekgemeld te zijn bij dat arbobureau. Dus nu dwingt mijn werkgever op best wel vervelende toon dat ik moet werken.

Mijn vraag is dus eigenlijk kan mijn werkgever mij verplichte te gaan werken zonder dat er een arboarts aan te pas is gekomen en dus het advies vn de chirurg maar te laten varen. Deze hele situatie zit mij gewoon niet lekker, want mijn werkgever doet heel erg vervelend.

Nee dat kan een werkgever niet. U kunt u uitgaan van het advies van uw specialist. Dat de werkgever geen arbo arts heeft komt voor zijn rekening en risico.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag