Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

Mijn vraag is :

Ik heb een eigen bedrijf gehad in de horeca. In de begin tijd kwam er een vertegenwoordiger langs (september 2012). Na een gesprek waren wij er mondeling overeengekomen dat het een contract moest worden van 1 jaar. ( ik pachten het bedrijf ook voor 1 jaar vandaar deze afspraak) De apparatuur was al aanwezig om de software te gebruiken van de eigenaar dus het ging alleen om de software.

Helaas is eind februari jongstleden een vroegtijdige pacht overeenkomst tot zijn einde gekomen.
financieel heb ik alles netjes met het personeel kunnen regelen maar de pot was nu helemaal leeg.
Ik melde mij af het bedrijf en toen kreeg ik een afrekening van €3200 ( dit was voor de resterende 32 maanden ) ik heb het bedrijf hier over gebeld en het blijkt dus dat ik een 3 jarig contract hebt getekend.

De vertegenwoordiger heeft heel interessant achter zijn laptop in mijn pand gezeten. Alleen heeft de vertegenwoordiger dus niks veranderd in het contract en dat heb ik zonder daar naar gekeken te hebben in goed vertrouwen ondertekend.

Na een tijdje belde er weer eens iemand van het bedrijf of ik mijn openstaande factuur wou overmaken. Hier op heb ik geantwoord dat ik het hier niet mee eens was en heb het hiervoor staande verteld. De heer van de debiteuren zou hier over hun vertegenwoordiger mailen.
Binnen een dag hing de vertegenwoordiger aan de telefoon.

Na het telefoon gesprek met de vertegenwoordiger die mij vertelde dat hij zich dit gesprek niet kon herinneren zakte mijn broek af. Eerst mij voorgelogen en nu alles ontkennen en voel ik mijn ordinair in de maling genomen.

De vertegenwoordiger zou even gaan kijken of hij iets voor mij kon betekenen dit gesprek was om 14.55 binnen een half uur exact 15.22 belde hij mij al terug dat ze mij een aanbod konden doen. Dit aanbod hield in dat het resterende bedrag door de helft werd gedeeld. Dit aanbod gaf mij het gevoel dat hun de fout inzagen maar niet wouden toegeven.

Nu is mijn vraag eigenlijk :

Hoe sterk sta ik ?

En ik wil graag het resterende bedrag overmaken van het 1 jarige contract maar de volle 3 jaar gaat financieel nooit lukken. Ik ben sinds maart 2013 werkloos en heb nu een vakantie baantje maar daar heb ik geen vaste uren dus ook geen vast inkomen.

Ik hoop dat u mij kunt helpen

Beste vraagsteller,
de vraag is: wat staat er op de overeenkomst voor periode genoemd, want inderdaad zijn mondelinge afspraken ook rechtsdwingend maar soms moeilijk bewijsbaar. Volgende vraag is hoe is geregeld in de voorwaarde vroegtijdige be-eindiging en afkoop?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Op de overeenkomst staat dus de 3 jaar terwijl de vertegenwoordiger het aan het veranderen was volgens zijn woorden dus heb op dat moment niet meer gekeken mijn fout maar dat was dat beetje vertrouwen

Ze houden me dus aan het gehele bedrag alleen moet ik dat nu in een keer betalen maar ik vind dat je niet van de 36 maanden 5 maanden gebruik maakt en dan voor 31 extra maanden aan de pan hangt terwijl je een afspraak maakt voor 1 jaar


Beste vraagsteller,
er zit niets anders op dan een jurist de voorwaarden na laten lopen om te bezien of ze in uw situatie wellicht onredelijk bezwarend zijn. Dat kan overigens ook het geval zijn als er een onderdeel wordt gemist , in uw geval er is geen afkoopsom. Was uw onderneming klein (eenmanszaak) dan kan er via de reflexwerking een beroep worden gedaan worden op genoemde onredelijkheid en/of aanvullende werking van de redelijkheid en billijkheid der wet. Natuurlijk : uw eerste betoog is altijd dat er een afwijkend contract is ontstaan door mondelinge toezeggingen welke inhoud van de overeenkomst zijn geworden. Als u dat wilt kan ik u helpen om uw verweer zo op te bouwen dat er straks misschien in het geheel niet of een kleiner bedrag van u wordt gevorderd. ( afhankelijk van de mogelijkheden die de voorwaarden of juist het gemis eraan bieden), zie daarvoor de direct contact knop.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft een overeenkomst getekend en staat in voor uw eigen handtekening.

Contracten zijn er vooral omdat interpretaties van mondelinge overeenkomsten achteraf vaak erg verschillen. In dat licht denk ik niet dat u veel kans heeft om met succes verweer te voeren vanwege het feit dat er per abuis iets verkeerds in het contract stond. Ook als er een betrouwbare getuige bij het gesprek aanwezig zou zijn geweest lijkt me dit niet kansrijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag