Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedendag,

Mijn dochter heeft een bijna aanrijding gehad met een automobilist. Om de aanrijding te voorkomen heeft ze hard geremd en is daardoor gevallen. Schade aan de scooter en kleding tot gevolg. De automobiliste is doorgereden na even te zijn uitgestapt om te zeggen dat mijn dochter beter moest uitkijken. Echter mijn dochter reed rechtdoor en de automobiliste sloeg rechtsaf. Na aangifte gedaan te hebben bij de politie (want we hadden het kenteken) is een onderzoek ingesteld "verlaten plaats na verkeersongeval". Vandaag kregen wij te horen dat het onderzoek stopt omdat er te weinig informatie is om de dader op te sporen. Bij de aangifte gaf de agent aan in het systeem gezien te hebben dat de door mijn dochter gedane beschrijving van de
dader accuraat was en dat het voertuig niet verzekerd is.
Hoe moet ik nu verder?!

Wat naar dat uw dochter is aangereden en dat de eigenaar van het bewuste voertuig niet is verzekerd. Ik hoop dat uw dochter geen letsel aan het ongeval heeft overgehouden.

Gelukkig is er voor dit soort gevallen in Nederland een oplossing. U kunt de schadeclaim indienen bij het Waarborgfonds. Dit fonds is speciaal opgericht voor aanrijdingen met een motorvoertuig waarbij de dader onbekend is of, zoals in uw geval, het schadetoebrengende motorvoertuig onverzekerd is.

Er zijn een aantal voorwaarden aan het instellen van een claim bij het Waarborgfonds verbonden. Een daarvan is dat u binnen 14 dagen aangifte moet doen. Maar ik lees dat u dit al gedaan heeft.

De claim kunt u eenvoudig indienen op de webiste van het Waarborgfonds. Is uw dochter gewond geraakt? Dan adviseer ik u een letselschade advocaat in de arm te nemen. Dit dient de claim dan voor u in. Neemt u in dit geval gerust geheel vrijblijvend contact met mijn kantoor op.

Ik wens u en uw dochter sterkte en ik hoop dat de schade alsnog netjes geregeld wordt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor het advies heer Brugman. Inmiddels de schadeclaim ingediend bij het waarborgfonds.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag