Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag, ik ben ondernemer in het Noorden van het land. Wegens resessie en gebrek aan klandizie moet ik binnenkort mijn winkel sluiten. Ik heb geen cent meer te makken en blijf met een huurschuld zitten van ruim 25.000 euro. Wanneer ik mijn verhuurder de administratie laat zien en waaruit blijkt dat ik echt niets meer kan betalen, hoe moet het dan verder. Kan hij het resterende bedrag nog van mij vorderen ook als ik geen geld heb? Of zou ik hem een voorstel kunnen doen. Ik kan vanaf nu nog 3 maanden huur opbrengen. Ik ben ten einde raad, en omdat ik waarschijnlijk tijdelijk bij een vriend in kan wonen krijg ik ook geen uitkering.

U bent verplicht de huur te betalen tot het einde van de huurperiode. Ook al heeft u geen geld dan nog blijft de vordering bestaan en kan de verhuurder als u in de toekomst weer geld krijgt het bedrag bij u claimen. U kunt proberen een regeling te treffen met de verhuurder. Zorg er dan wel voor dat hij niet meer te vorderen heeft van u (dat heet finale kwijting verlenen van alle schulden) als u een regeling treft. Ik wens u veel succes

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wanneer ik echter een huurder weet te vinden ben ik dan vrij van huurschuld?


Als de verhuurder akkoord gaat met de huurovername dan blijft u aansprakelijk voor de huurschuld tot de datum waarop de nieuwe huurovereenkomst ingaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag