Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,

Een persoon wil graag op mijn adres inschrijven. Degene woont niet bij mij, we voeren geen duurzaam huishouden. Ik ben in loondienst en heb een eigen woning. Welke gevolgen heeft het voor mij en de ander?

Met vriendelijke groet

Beste meneer of mevrouw,

Aller eerst: Wat is de reden dat de desbetreffende persoon zich wilt inschrijven bij u? En waarom gaat deze persoon er niet wonen?

De gevolgen:

- Gemeentelijke belasting gaat omhoog
- Eventuele schuldeisers zullen aan de deur komen

Beoordeel dit antwoord:

Ik adviseer u om hiermee niet akkoord te gaan. Personen moeten zich inschrijven op het adres waar ze wonen. Als u meewerkt aan een inschrijving kunt u daar op grond van verschillende wetten en regelingen last van krijgen.
Naast de door mijn collega al genoemde bezwaren blijkt in de praktijk dat u vaak ook deurwaarders aan de deur kunt krijgen maar ook politie etc.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De persoon leeft op een camping maar mag daar niet permanent wonen. Ouders van haar hebben een pensioen en een huur woning, daar was zij eerst ingeschreven. Haar ouders moeten als zij daar blijft ingeschreven, meer betalen ivm huur toeslag en hun pensioen wordt verlaagd. Zij heeft geen schulden. Haar vraag is dus of zij bij mij ingeschreven mag worden.


De persoon moet ingeschreven worden op het adres waar ze woont. Inschrijving op een ander adres is niet toegestaan en de gemeente kan hiervoor een boete opleggen. Daarnaast kunnen de ouders een terugvordering krijgen en een boete van 100 % van het teveel uitgekeerde bedrag aan zorgtoeslag en aow
Ze mag dus niet op uw adres ingeschreven worden.

Beoordeel dit antwoord:

De ouders kunnen enkel een terugvordering krijgen wanneer zij verblijft op het adres van ouders en het niet opgeeft.

Want als ik het goed begrijp uit de reactie van de vraagsteller; wonen haar ouders niet op de camping.

Beoordeel dit antwoord:

Dag,
de gemeente heeft niet de tijd neemt noch de moeite om langs alle adressen te gaan om te bezien wie er wel of niet (duurzaam)woont. Dit kunt u overigens wel weer verwachten van instanties als SVB. U kunt deze persoon een kamer onder verhuren en gebruik maken van de kamerhuurvrijstelling regel. Als dit netjes op papier staat zijn de vermogens ook gescheiden en is er geen vermindering van zorgtoeslag bijvoorbeeld.

Beoordeel dit antwoord:

Ik verwijs graag even naar de website van de Belastingdienst: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/ bldcontentnl/belastingdienst/prive/woning/eigen_woning/ u_hebt_een_woning/verhuur_deel_eigen_woning_kamerverhuurvrijstelling

Na aanleiding van de reactie van Monique.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag