Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


goedenavond meneer/mevrouw,

Ik ben sinds een paar weken weg bij me vriend waar ik mee samen woonde. Hier staat niks van op papier. Alles is op zijn naam blijven staan. Maar nu ben ik bij een maatschappelijkwerker geweest en die had het er over dat als ik het co ouderschap wil behouden, dat ik dan richting mijn ex vriend moet verhuizen dit ivm met het kind dat we samen hebben. En is het verstandiger om met een mediator te praten of een jurist in de arm te nemen. Want bij maatschappelijkwerk kreeg ik het advies om met een mediator een gesprek aan te gaan. En daar hadden ze het ook over dat bij co ouderschap het kind 3 dagen in de week naar de vader moet. Terwijl ik juist zelf doordeweeks voor mij dochter wil zorgen en een regeling wil dat ze of elk weekend of om het weekend na dr vader gaat.

Ik hoop dat u mijn vragen wilt beantwoorden,

Vriendelijke Groet,

Mevrouw

Als u geen coouderschap wil dan moet u dat niet doen. U kunt dan beter met een advocaat in zee gaan. Wat is de reden van dat coouderschap ? Wil de ex dat? Of zegt de maatschappelijk werker dat?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee k wil gewoon dat me dochter doordeweeks bij mij is en om het weekend naar haar vader gaat. De maatschappelijk werkster had het over co ouderschap dat dat de enige manier was. En ben ik verplicht om in de buurt van mijn ex te gaan wonen omdat hij een huis heeft en dan moeilijker kan verhuizen.

Groeten en alvast bedankt voor uw antwoord


Het antwoord is dus nee. U hoeft dat niet per se op te volgen. Het is wel vaak hetgeen voor de kinderen het beste is, afhankelijk van de situatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag