Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenavond, ik heb een vraag mbt mijn arbeidsovereenkomst.
Het contract loopt tot 31-12-2013 en niet tot en met 31-12-2013.
Betekend dit dat ik op 31-12 niet meer hoef te werken? Graag verneem ik uw antwoord.
Mvg. MO.

Bij de bepaling van een contract gaat het niet alleen om wat partijen opschrijven, maar ook om wat partijen bedoelen. De tekst is daarbij een belangrijke maatgever, maar het tegenargument zal luiden dat de werkgever het zo niet heeft bedoeld. Ik ben van mening dat u in uw recht staat, als u uw standpunt inneemt. Als uw werkgever wilt dat u werkt, laat hem dan wel even iets op papier zetten.

Ik denk echter dat het antwoord op uw vraag overigens beter kan worden bepaald door hoe u en uw werkgever de arbeidsrelatie willen afsluiten. (Bakt u liever oliebollen of...)

Het zal voor die ene dag niet tot een procedure komen en het zal u wellicht niet verbazen dat er om één dag meer of minder werken met kenmerken van uw casus ook weinig tot geen procedures gevoerd zijn. Concreter dan bovengenoemde wordt het dan ook niet.

N.B. Ik ben een masterstudent en (nog) geen professional in het vakgebied waar uw vraag betrekking op heeft. Ik heb echter onderzoek voor u gedaan en ben tot bovenstaande conclusie gekomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag