Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenavond,

Ik heb een meningsverschil met mijn werkgever.
Ik ben kapster en zit voor 25 % in de ziekewet. Ik heb overbelasting in mijn nek en schouders. Na behandeling door fysiotherapeut vorige week werd ik misselijk van de pijn en moest ik overgeven. Ik ben in eerste instantie akkoord gegaan met wel 5 dagen blijven werken, en eerder naar huis wanneer dat kan. Maar dit kan eigenlijk nooit ivm de vakantieperiode. Mijn baas vindt dat ik nu extra uren moet maken zonder dat ik daarvoor betaald krijg, terwijl ik in de ziektewet zit vanwege overbelasting. En ik krijg ook geen reiskosten, woon 43 km.
van mijn werk. Toen ik zei dat ik dat niet wilde zei hij dat ik dan maar uit de ziektewet moest gaan en dat ik de extra uren dan wel uitbetaald krijg. Mijn huisarts en fysiotherapeut zeggen dat het verstandig is dat ik halve dagen moet gaan werken.
Wat zijn mijn rechten?



Ik raad u aan contact op te nemen met de arboarts. Diens advies zou werkgever in principe moeten volgen. Maar u moet dat advies dan ook wel volgen (wat u nu dus niet doet), dus niet meer werken dan afgesproken. Als u het niet eens bent met het advies/de werkgever kunt u ook nog een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV.

U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag