Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goeden dag

Ik heb een vraag over ontslag. Mijn werkgever heeft mij en mijn collega's op de hoogte gebracht dat hij het niet meer ziet zitten door economische reden en gaat voor ons alle een ontslag aanvragen bij de UWV (wij hebben een vaste dienstverband). Hoe groot is de kans dat hij de toestemming van de UWV zou krijgen?. Hij heeft weinig aan gedaan om de situatie te verbeter binnen zijn onderneming.Wij zijn alleenstaande moeders met hypotheek schuld en zijn bezorg over onze toekomst

Die vraag is alleen te beantwoorden als je de aanvraag die uw werkgever bij het UWV indient gelezen hebt. Dan weet je namelijk pas of hij aan kan tonen dat het om bedrijfseconomische redenen nodig is om zijn bedrijf te beëindigen. U krijgt dan trouwens ook nog de kans om daarop te reageren dus het UWV krijgt ook uw verhaal te horen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste heer Martens
Hartelijk dank voor uw snelle reactie/antwoord.
Het betreft echter geen bedrijfsbeëindiging: onze werkgever wil "alleen" verder. Hij heeft ons gezegd dat hij voor ons alle vier ontslag wil aanvragen, omdat hij niet meer over voldoende liquide middelen beschikt om onze salarissen te betalen op termijn.
Wij zijn hierover nooit in een eerder stadium geïnformeerd, ons inziens zijn er geen maatregelen getroffen om dit te voorkomen.
Is het dan niet zo dat er eerder ontslag zou aangevraagd dienen te zijn voor de medewerker(s) die het laatst in dienst zijn gekomen?
M.a.w. zou het UWV een dergelijke ontslagaanvraag honoreren voor alle werknemers tegelijk?


De werkgever kan ook ontslag vragen voor alle personeel. Uiteindelijk beslist de ontslagcommissie van het UWV of voldoende aannemelijk is gemaakt dat het financieel zo slecht gaat dat de werkgever die keuze maakt. Dus het UWV kan een dergelijk verzoek honoreren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag