Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goeden dag.

ik ben de week voor kerst gepakt met hennepteelt.
nu heeft mijn werk gever mij direct ontslagen omdat ik in zijn ogen een strafblad heb en daarmee niet in het vak gebied aan het werk kan ivm de vog verklaring die elke drie jaar nodig is.
het gaat om een vog voor artikel 10 wpb. heeft het gepleegde strafbaar feit gevolg voor mijn vog of niet

Zolang als u nog niet vervolgd bent is het ontslag niet rechtsgeldig en heeft u ook géén strafblad. De wet privacy persoonsgegevens staat hier los van.

Het aanvragen van de VOG hoeft geen belemmering te zijn voor diverse werkzaamheden. Zodoende, zou het kunnen zijn dat u gewoon een VOG verkrijgt. Daar ik uiteraard niet weet in welke vorm deze wordt aangevraagd.

Beoordeel dit antwoord:

Tenzij u op de werkvloer betrapt bent, heeft uw werkgever niet zonder meer het recht uw arbeidscontract te beëindigen. Heeft u een 'opzegbrief' ontvangen?

Het kan zijn dat uw werkgever zich beroept op de ontslaggrond 'h'. Dit is een restgrond (art 7:669 lid 3 sub h BW); andere omstandigheden waardoor zodanig van de werkgever voortzetting van de arbeidsovereenkomst in redelijkheid niet gevergd kan worden.
- was u in voorarrest? Hoe lang?
- wat is de status van de behandeling van uw zaak?
- hoe lang werkt u voor deze werkgever, wat is uw leeftijd?
- u zegt dat u om de drie jaren een nieuwe VOG verklaring moet afgeven. Is dit schriftelijk geregeld (personeelshandboek) of overeengekomen in het arbeidscontract of wettelijk vereist?
- wat voor werk verricht u?
- mag ik er vanuit gaan dat u alsnog een VOG verklaring zou kunnen afgeven voor het werk wat u verricht?
-Zijn er duidelijke voorschriften ten aanzien van gedrag buiten werktijd?


Het kan ook dat uw werkgever vindt dat u verwijtbaar gehandeld heeft. Het gaat hier om de e-grond (artikel 7:699 lid 3 sub e) maar dat lijkt gezien uw verhaal niet het geval te zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag