Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goeden avond

Zit met een probleem , zal het in het kort proberen uit te leggen.
Mijn vrouw en ik zijn/waren nu 14 wkn zwanger van ons derde kindje , nu is er +_ 4 wkn geleden de 5e ziekte geconstateerd bij onze oudste zoon 10 jaar.
En zijn hiermee natuurlijk naar onze huisarts gegaan, deze gaf aan dat we met onze zoon moesten gaan bloed prikken, hier kregen we de uitslag na een week van, positief. Hierop moest mijn vrouw ook bloed prikken i.v.m. Parvo virus ook hier weer de uitslag een week later. Uitslag kon niet aan geven of dat mijn vrouw het nu had of in haar kinderjaren, op dokters advies nog een keer bloed prikken en weer een week wachten op de uitslag.
Nu blijkt naar 3 wkn! Dat mijn vrouw het nu pas heeft opgelopen! Nu moest zij afgelopen vrijdag naar het ziekenhuis voor een "standaard" controle en hier blijkt ons kindje te zijn gestorven aan bloedarmoede te wijten aan het parvo virus!

Waar ik ook kijk overal wordt aangegeven dat als iemand in je naaste familie of kennissen kring de vijfde ziekte heeft je direct als zwangere vrouw naar het ziekenhuis moet worden gestuurd voor controle, bij ons is dit dus niet gebeurt wij moesten eerst 3 weken klooien met bloedprikken en op uitslagen wachten... Wat is nu wijsheid om te doen, dit kan natuurlijk niet wat deze huisarts heeft gedaan. Hoop dat u mij verder kunt helpen om stappen tegen deze huisarts te ondernemen.

Op de eerste plaats wil ik u condoleren met het verlies van uw kind. Ik kan mij voorstelen dat u goed onderzocht wilt hebben waarom dit is misgegaan terwijl dit misschien helemaal niet nodig was. U kunt een klacht indienen tegen uw huisarts. Dat doet u door een brief aan hem te sturen. Als u schadevergoeding wilt claimen bij de huisarts dan moet u hem aansprakelijk stellen. De huisarts is hiervoor verzekerd en de verzekering wikkelt dat dan meestal af. Vaak zijn dit lastige zaken en ik adviseer u daarom juridische hulp in te schakelen. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag